Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Začal sa veľký monacký mejdan

Thursday, 25. 05. 2017 - 16:10, Ľuboš Kašický   

Začal sa veľký monacký mejdan

Máme za sebou úvodné merané tréningy na víkendovú veľkú cenu Monte Carla. Najlepší čas zajazdil Vettel pred Ricciardom a Raikkonenom.

 

Dnes sa na okruhu v Monte Carle začal najslávnejší víkend formuly jeden v roku. Väčšina svetovej smotánky už parkuje svoje honosné jachty v prístave a večer začínajú šnúru bujarých mejdanov s vymaľovanými kráskami a striekajúcim šampanským. Tí, ktorí im dali dôvod sa sem zliezť však začali tvrdo makať na trati.

rb00mc.jpg

Dopoludňajší „oťukávací" tréning sa niesol v pokojnej pracovnej atmosfére. Skúšali sa nastavenia a pogumovávala sa trať. Fanúšikovia boli zvedavý na Buttona, ktorý sa po polroku vrátil do kokpitu, aby zaskočil za „Američana" Alonsa. Tréning ukázal, že aj najmäkšie utrasofty vydržia viac, ako tridsať kôl a to naznačuje, že sa v nedeľu pôjde na jedinú zastávku.

fe01-9.jpg

O najdramatickejší moment štvrtkových voľných tréningov sa postaral mladý Lance Stroll, ktorý v závere druhého tréningu skúšal zvodidlami preraziť cestu do hotela de Paris. Samozrejme sa mu to nepodarilo a na trati zaviala červená vlajka. Chlapec musel do depa po svojich a po chvíli sa pokračovalo.

fe04-3.jpg

Najlepší čas dopoludnia zajazdil Lewis Hamilton na mercedese, no popoludní jeho čas vylepšil Vettel o viac, ako polsekundu a posadil do čela piatkových jázd Ferrari. Farbu potvrdil aj Raikkonen, ktorý zajazdil tretí čas dnešného dňa. Button nám ukázal, že nepotreboval testovať, aby sa s mclarenom dokázal udržať v strede štartového poľa.

me02-4.jpg

V druhom tréningu mercedesy figurujú až na chvoste prvej desiatky a z neskorších vyjadrení sa možno dozvieme prečo. Už teraz sa však dá domýšľať, že si išli svoje a nepotrebovali sa prezentovať nič neznamenajúcimi časmi. Dôležitejšia bude sobotňajšia kvalifikácia do ktorej už všetky tímy nasadia najlepšiu techniku.

rb01-3.jpg

V piatok ma formula jeden v Monaku voľne a piloti majú čas vyraziť aj na nejaké spoločenské podujatia. Kvalifikácia sa jazdí v tradičnom čase v sobotu o 14-tej hodine nášho času a výrazne nám napovie, kto by mohol zvíťaziť v tohtoročnej slávnej veľkej cene Monte Carla. Počasie má byť počas celého víkendu prívetivo pokojné a tak sa rozhodovať bude v priamych súbojoch na trati.

fp2-res-6.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri