Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Začal sa úpadok WTCC?

Tuesday, 11. 04. 2017 - 16:39, Ľuboš Kašický   

Začal sa úpadok WTCC?

V Maroku počas víkendu odštartoval šampionát cestovných vozidiel. Odchodom Citroënu sa štartové pole vyrovnalo.


A začínalo sa naozaj rezko, pretože hneď na štarte prvých pretekov medzi betónmi mestského okruhu v Marakeši sa búralo. Filippi sa zrazil s Ehrlacherom a na trať muselo safety car. Na čele jazdil skúsený Tom Coronel, ktorý štartoval z pole position a dlho to vyzeralo, že v pretekoch zvíťazí. Žiaľ v dvanástom kole (z dvadsiatich) Tom chyboval, keď prebrzdil tretiu zákrutu a prepadol sa na siedme miesto. Vedenia sa chopil nováčik Esteban Guerrieri a už svoj tretí štart vo WTCC premenil na víťazstvo.

tc02.jpg

V druhých pretekoch to bola nudná záležitosť značkovej Honda, keď Tiago Monteiro celé preteky pred seba nikoho nepustil a zaknihoval si svoje desiate víťazstvo vo WTCC. Ambície Hondy v tejto novej diétnej sezóne MS cestovných vozidiel potvrdil druhým miestom Maďar Norbert Michelisz. Slušne si počínal polotovárenský tím Volvo. Nestor Giromali skončil tretí a Nicky Catsburg štvrtý.

tc01.jpg

Pre Hondu iba pätnáste víťazstvo znamenalo posun do čela priebežného poradia Pohára konštruktérov, kde však rovnaký počet bodov (bez víťazstva) má aj Volvo, ktoré bude jediným chudobným súperom Hondy v tomto ročníku. Medzi pretekármi sa na čele usadil Monteiro s náskokom sedem bodov na Michelisza.

tc04.jpg

Nezáujem automobiliek a úpadok WTCC potvrdzuje aj skutočnosť, že Guerrieri vyhral prvé preteky na starom súkromnom Chevrolete Cruze. Aj preto okrem oficiálnych MS cestovných vozidiel sa súbežne jazdí aj Trofej pre súkromné tímy, kde vlaňajší triumf chce obhájiť tím Sebastien Loeb Racing, ktorý prevzal techniku továrenského tímu. Jeho piloti Mehdi Bennani s Tomom Chiltonom získali v Maroku najviac bodov (Bennani vyhral svoju kategóriu) a vedú v priebežnom poradí pilotov. Loebov tím zároveň s bezpečným náskokom vedie v súťaži tímov pred Campos Racing.

tc05.jpg

Druhé podujatie sezóny WTCC sa jazdí posledný aprílový víkend na talianskej Monze. Medzi desať podujatí MS cestovných vozidiel sa tento rok Slovakia Ring nevmestil a najbližšie sa jazdí na Hungaroringu 14.mája.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri