Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Začal sa tesný argentínsky víkend

Friday, 27. 04. 2018 - 08:54, Ľuboš Kašický   

Začal sa tesný argentínsky víkend

Dvojkilometrový prológ vo Villa Carlos Paz otvoril dnes v noci nášho času piaty podnik seriálu MS v rely na argentínskej pôde.


Druhú tretinu, a zároveň sériu štyroch šotolinových súťaží, otvára tradičná argentínska rely v provincii Cordoba. Rýchla, vášnivá a plná prachu a emócií. Taká býva juhoamerická šotolina obsypaná divákmi. Až desaťkrát za posledných trinásť rokov tu zvíťazil Citroën (Loeb 8x) a preto si Francúzi na tejto súťaži veria. Lenže posledné dva ročníky boli korisťou značky Hyundai, ktorá vyhrala aj úvodný nočný divácky prológ.

lo00.jpg

Niečo po polnoci nášho času odštartovala v provinčnom meste Villa Carlos Paz do úvodnej rýchlostnej skúšky prvá posádka. Jazdilo sa na novej trati, kde sa počas 1,9 kilometrového úseku šotolina striedala s asfaltom a rýchle sekcie so skokmi sa prelínali s točivými pasážami. Jednoducho tak, aby sa diváci mohli počas večera čo najlepšie zabaviť.

lo06-2.jpg

A zabávali sa aj posádky. Na štart sa ich tentoraz postavilo ešte menej, ako na nedávnej rely v Prešove, presne dvadsaťosem. Jazdilo sa s minimálnymi rozdielmi a prvých šesť áut sa vmestilo do jednej sekundy. Najlepšie si počínal vlaňajší víťaz Thierry Neuville (hyundai), ktorý zajazdil o tri desatiny rýchlejšie, ako druhý Ott Tänak na toyote. Tretí líder priebežného poradia MS, Seb Ogier (ford) zaostal štyri desatiny.

lo07-3.jpg

„Veľa divákov a úžasná atmosféra. Rád štartujem na takýchto súťažiach," vytešoval sa Belgičan Neuville už na štarte. Jeho úsmev mu však rozhodne chce pokaziť rozbehnutý Estónec Tänak. „Už počas shakedownu som cítil, že auto je výborne pripravené. Verím, že vydrží aj po zvyšok víkendu. Bude to však veľmi tesný súboj," kýval hlavou tromf Toyoty.

lo02-2.jpg

Prvá etapa po príjemnom prológu začína naostro dnes popoludní nášho času (časový posun päť hodín). V piatok je na programe sedem meraných úsekov. Kto bude nocovať na prvom mieste by sme sa mali dozvedieť niekedy pred polnocou nášho času.

lo04-2.jpg

V sobotu na nás čaká druhá etapa a ďalších sedem úsekov. Podujatie finišuje v nedeľu trojicou eresiek, pričom hneď dvakrát sa pôjde slávna a obávaná El Condor. Mimochodom, úplné prvýkrát sa tento v nadmorskej výške asi dve tisíc metrov pôjde ako záverečná Power stage. Argentínska súťaž má spolu osemnásť meraných úsekov o dĺžke 358 km (s prejazdmi až 1300 km)!

Výsledky po RS01
1. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 1m54.4s
2. Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +0.3s
3. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +0.4s
4. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +0.5s
5. Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +0.7s
6. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +1.3s
7. Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +1.4s
8. Dani Sordo/Carlos Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1.5s
9. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1.6s
10. Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +2.2s
...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri