Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Z hmly vyšlo slnko aj pre Igora Drotára

Wednesday, 29. 10. 2014 - 10:46, Martin Trenkler   

Z hmly vyšlo slnko aj pre Igora Drotára

Zázrak na konci veľkej motoristickej sezóny sa napokon nekonal; Igor Drotár skončil v absolútnom poradí rally šampionátu na druhom mieste, čo je však pozícia, ktorú by s radosťou brali všetci za ním. Podľa starého osvedčeného hesla „všetko je tak, ako má byť," sa Igor rozlúčil s víkendovou Rally Tatry. Je čo oslavovať: titul absolútneho majstra v pretekoch do vrchu a absolútne druhé miesto v rally sú pre takmer 60-ročného Prešovčana jednými zo zaslúžených vrcholov kariéry.

Mrazivá noc na popradskom okruhu, hustá hmla a vlhko na tratiach Levočských vrchov vycvičili uplynulý víkend nejedného pretekára. So svojimi démonmi musel zabojovať aj skúsený Igor Drotár: šťastie, technika, nálada aj počasie zohrávajú vždy svoju úlohu. Igor so spolujazdcom Vladom Bánocim vedeli, že k titulu sa neprebojujú, s titulom sa len „ocitnú," a to v prípade, že ich jediný konkurent Grzegorz Grzyb vypadne.

Martin Trenkler;mg-6953-3.jpg

Všetko nám detailne opísal Igor Drotár: „Rally Tatry je súťaž, ktorá má obrovskú tradíciu a je historicky známa aj v iných krajinách. Tešili sme sa na ňu nielen preto, že sme boli adeptami na zisk titulu absolútneho majstra, aj keď sa tak mohlo stať viac-menej len nešťastným vypadnutím konkurenta... Chcem pochváliť organizátora za skvelú organizáciu, aj za dobre pripravený sprievodný program. Čo sa samotnej súťaže týka, povedal som si, že o nič nejde, i keď reči môjho okolia o zisku dvoch absolútnych titulov v jednom roku boli lákavé a motivujúce," hovorí Igor na úvod a takto komentuje priebeh podtatranskej súťaže: „Hneď od prvej rýchlostnej skúšky v Poprade nám nepriala šťastena: pred štartom som nevedel zapnúť prídavné svetlá, čo sa mi napokon podarilo na poslednú chvíľu. Odštartoval som však bez ALS [súťažný režim motora - pozn. red.] a počas jazdy som v tej tme hľadal tlačidlo na jeho aktiváciu. Nejakým zázrakom som to zvládol a ALS zapol. Nefungovala nám však ani rádiokomunikácia v aute. Celkovo piaty najlepší čas bol pre nás skôr milým prekvapením... V sobotu nás všetkých prekvapila hustá hmla, ktorá vytvorila zradný šmykľavý povrch. Nechcel som riskovať a skončiť niekde v jame, pretože by nám bola potom zima (smiech). Napriek tomu som sa snažil ísť rýchlo. Po príchode do cieľa prvej sobotňajšej skúšky som videl, že to nie je ani dobré, ani zlé. V druhej skúške dňa bola hmla ešte hustejšia; úplne som stratil koncentráciu a výsledkom bol katastrofálny čas. Potom som aj v lepšom počasí jazdil oveľa zaujímavejšie časy," konštatuje Igor a dodáva: „Povedal som si, že Grzybovi vypadnutie neprajem, pretože takéto „nešportové" víťazstvo - doslova „ocitnutie sa" na prvom mieste, by ma nijako netešilo. Vyhral zaslúžene, čo mu prajem. Vďaka bohu za druhé miesto, veď je to krásny výsledok! Teším sa, že na Slovensku jazdia aj majstri z okolitých krajín, myslím si, že to náš šampionát len a len obohatilo," dodáva prešovská legenda na záver 41. Rallye Tatry, v ktorej obsadil celkovo 6. miesto a 1. vo svojej triede.

Martin Trenkler;mg-9577-2.jpg

Už o týždeň 9. novembra uvidíme Igora Drotára na exhibícii Autoshow Slovakia Ring pri Orechovej Potôni. S čím možno prekvapí Igor budúci rok, sa dozvieme už čoskoro.

Martin Trenkler/RPM

Martin Trenkler;mg-7051-2.jpg

Tibor Szabosi;h7p1310-5.jpg

Tibor Szabosi;h7p0762-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri