Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Yahya Al Helei a Raid Adventure Team víťazia v prológu HunGarian Baja

Saturday, 25. 08. 2012 - 00:58, Michal Kostka   

Yahya Al Helei a Raid Adventure Team víťazia v prológu HunGarian Baja

Krátkym prológom bola v piatok podvečer zahájená piata súťaž Svetového pohára FIA HunGarian Baja 2012. Jazdec Yahya Al Helei zo Spojených arabských emirátov, v spolupráci so slovenským Raid Adventure Team-om, v úvodnej rýchlostnej skúške dosiahol najlepší čas v triede produkčných vozidiel. Celkovo mu patrí štrnásta priečka, dvadsať deväť sekúnd za víťazným Borisom Gadašinom.

Michal Kostka;

S priebehom prvého súťažného dňa bol spokojný samotný jazdec, aj členovia tímu. Hoci bola trasa prológu krátka, vysoká teplota a najmä oblaky hustého prachu jeho priebeh zdramatizovali. Napriek faktu že Yahya Al Helei sa s vozidlom zoznámil len deň pred štartom, jeho skúsenosti a kvalitná príprava znamenajú úspešný vstup do súťaže.

Súťaž HunGarian Baja pokračuje v sobotu štvoricou rýchlostných skúšok, s celkovou dĺžkou takmer 250 kilometrov. Výsledky je možné sledovať on-line na adrese http://www.adsol.hu/chronolive/

Michal Kostka;

O tíme
Raid Adventure Team pôsobí na súťažnej scéne od roku 2000. Na konte má okrem iných aj tri víťazstvá na súťaži Budapešť - Bamako a dva tituly Majstra SR v cross country rally. V roku 2010 získal tím štyri medzinárodné tituly, vrátane prvenstva v Zóne Strednej Európy v triede T2 a bol prvým slovenským tímom na Silk Way Rally. Od roku 2010 má tím zastúpenie na cross country súťažiach aj v kategórii quadov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri