Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

XVII. Rally Prešov v novej podobe

Thursday, 08. 04. 2010 - 08:58, T. Szabosi   

XVII. Rally Prešov v novej podobe

Po dlhom váhaní s prihlásením Rally Prešov do kalendára SAMŠ, zapríčineného nelichotivou finančnou situáciou, sa zástupcovia Slovakie rally systém a s pomocou novovytvoreného Automotoklubu Prešov rozhodli, že sa toto podujatie uskutoční.

XVII. ročník Rally Prešov je teda na svete, prípravy vrcholia a všetci priaznivci automobilových súťaží sa majú na čo tešiť. Z dôvodu optimalizácie vynaloženého času a finančných prostriedkov súťažiacich a usporiadateľa sme sa rozhodli pre jednoduchý, ale osvedčený model. Celá akcia bude trvať len dva dni. V piatok 30. apríla 2010 sa bude konať obhliadka trate, administratívne, technické preberanie a vo večerných hodinách bude v pešej zóne, pred mestským úradom, slávnostný štart spojený s predstavením štartujúcich posádok.

Adrian Forrai;rally_presov_0958.jpg

V sobotu prvého mája sa začína športová časť. O 09.30 odštartuje prvá posádka do tradičného mestského okruhu pred športovou halou. Trať tejto rýchlostnej skúšky bola oproti minulému roku zatraktívnená pre divákov prehľadnou časťou na parkovisku pred halou. Jazdci absolvujú tri celé kola a takmer celé štvrté kolo. Z toho dôvodu na tomto mieste pred mestskou športovou halou nebude servisné parkovisko. To sa presunulo na Košickú ulicu k firme Truck centrum.

Druhá rýchlostná skúška je polookruhová a prímestská. Štartuje v mestskej časti Šalgovík, kde jazdci odštartujú do osemkilometrového okruhu, ktorý absolvujú jedenkrát a cca tri km pôjdu ešte raz po trati RS do cieľa a stanovišťa stop. To bude pred mestskou časťou Solivar.

Tibor Szabosi;img_0974.jpg

Tretia rýchlostná skúška bude tiež polookruhová, štartuje v obci Červenica. Posádky absolvujú trinásťkilometrový okruh a osem km do stanovišťa stop pred obcou Tuhrina. V tomto poradí bude aj druhá sekcia. Tretia bude pozostávať len z mestského okruhu a RS Šalgovík. Cieľ a odovzdávanie trofejí bude o 16.00 pred mestským úradom.

Pre organizátorov a dúfame, aj pre niektorých jazdcov sa motoristický víkend týmto nekončí. Hneď v nedeľu sa na parkovisku pred mestskou športovou halou, s využitím časti sobotňajšieho okruhu uskutoční III. ročník Šarišského automobilového slalomu, ktorý je tentoraz zaradený do FIA CEZ trofej a Majstrovstiev SR. Očakávame okolo 50 jazdcov nielen domácich, ale aj z Čiech, Maďarska, Poľska a Rakúska. Automobilového slalomu sa môžu zúčastniť aj "amatéri", to znamená jazdci bez celoročných licencií. Preto pozývame všetkých, ktorí si chcú porovnať svoje jazdecké schopnosti s "profesionálmi".

 Tibor Szabosi;img_0089.jpg

Samozrejme, že sa tešíme na všetkých fanúšikov motoristického športu a všetkým oznamujeme, že tohto roku sa žiadne vstupné vyberať nebude. Zakúpiť si bude možné program a plagát podujatia. V každom prípade apelujeme na divákov, aby striktne dodržiavali pokyny traťových komisárov. Takto prispejete k úspešnému podujatiu a odnesiete si mnoho pekných športových zážitkov.

Organizačný výbor

 

Zoznam došlých prihlášok do Majstrovstiev Slovenska v rally

Zoznam došlých prihlášok do Slovenského Rally Pohára

Zoznam došlých prihlášok do Majstrovstiev Slovenska v automobilovom slalome



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri