Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

XIQIO v Prešove postihla najskôr smola, následne však bral druhé miesto v triede

Tuesday, 17. 04. 2012 - 21:13, Miroslav Majláth   

XIQIO v Prešove postihla najskôr smola, následne však bral druhé miesto v triede

Ako sme vám pred úvodným podujatím tohtoročnej rally sezóny informovali, košický rally tím XIQIO odštartoval s maďarskou posádkou András Hadik - Krisztian Kertész. O tom ako sa im v Prešove darilo si povieme práve teraz.


Lukasz Krzeminski;img-3972-2.jpg

XIX. Rally Prešov odštartovala v tomto roku nielen v trochu netradičnom termíne, už v polovici mesiaca apríl, navyše aj na slovenské pomery netradične, počas piatka a soboty. Už po obhliadkach tratí bolo všetkým prítomným posádkam jasné, že táto súťaž nebude žiadna „prechádzka ružovou záhradou." Organizátorovi sa podarilo postaviť naozaj ťažkú súťaž. Tá začína prvou rýchlostnou skúškou, ktorá nie je celkom podľa môjho gusta. Je to skôr taká slalomová trať medzi halami a s naozajtnou rýchlostnou skúškou to má dosť málo spoločné. Druhý test to je absolútny opak, toto je tá pravá rýchlostka, navyše je takmer dvadsaťpäť kilometrov dlhá a myslím si, že tu sa bude rozhodovať o výsledkoch v rámci prvého dňa. Mestský okruh je dobrý a predpokladám, že sa okolo jeho trate zíde aj poriadna divácka kulisa. Druhý deň sú v pláne dve rýchlostné skúšky, ktoré budeme absolvovať celkovo dva krát. Tieto sú na širokom asfalte, je na nich množstvo horizontov, ale je tu aj niekoľko typov asfaltov, ktoré sú poriadne ušmýkané. Dúfam, že sa nám bude dariť," povedal po obhliadkach tratí András Hadik.

Tibor Szabosi;co8c4029-3.jpg

András Hadik so spolujazdcom Krisztianom Kertészom ako sme vás už informovali, nastúpil na štart súťaže premiérovo s vozidlom Subaru Impreza WRX STi v špecifikácii R4. Proti sebe mal konkurenciu v podobe jazdcov na rýchlych S2000-kach. Ako sa v prvom teste Rally Prešov ukázalo, dokázal s nimi držať krok, avšak v druhom, takmer dvadsaťpäť kilometrov dlhom teste Zlatá Baňa postihli Andrása s Krisztianom dva defekty, čo znamenalo odstúpenie zo súťaže.

Tibor Szabosi;co8c4028-4.jpg

Po reštarte do druhej etapy už Andrása s Krisztianom našťastie žiadna smola nepostihla a vo všetkých rýchlostných skúškach im v absolútnom poradí patrilo zhodné piate miesto. Výsledkom bolo nielen piate miesto v rámci druhého bodovaného dňa seriálu DMACK Tyres Rally 2012, ale aj strieborná priečka v rámci triedy 2 do ktorej je vozidlo Subaru Impreza WRX STi R4 tímu XIQIO je zaradené. „Som veľmi spokojný s výkonom našej posádky. András opäť dokázal, že je veľmi rýchly jazdec. V rámci prvej etapy síce dostali dvojicu defektov a to ich z bojov vyradilo, nedá sa však nič robiť, aj o tomto je rally. Druhý deň súťaže sme si však všetko vynahradili a piate miesto v konkurencii s vozidlami špecifikácie WRC, či S2000 je fantastické. András ukázal, že pri voľbe súťažnej posádky som nepochybil a určite budeme spolu pokračovať aj naďalej, počas celej sezóny," vyjadril podporu posádke manažér XIQIO Rally Teamu Marián Mičák.

Jozef Pisch;1t1u7443-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri