Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

XIQIO Rally: V Košiciach nič nefungovalo

Thursday, 20. 08. 2015 - 12:22, Public relations   

XIQIO Rally: V Košiciach nič nefungovalo

41. Rally Košice mohla rozhodnúť o majstrovskom titule v triede 3. Vďaka technickej poruche a defektom odišiel Tibor Cserhalmi zo súboja takmer naprázdno.

 

Jozef Pisch;0x8c3266-2.jpg

Trieda 3 sľubovala už pred štartom 41. Rally Košice veľký súboj, naktorého konci bol predpoklad, že posádka košického XIQIO Rally Teamu, Tibor Cserhalmi - Peter Vejačka dosiahnu na majstrovský titul. Predpoklad sa však nakoniec nekonal, keďže chalani bojovali nielen s poruchou Mitsubishi Lancer EVO IX, ale aj defektami. „Tohtoročné Rally Košice boli pre nás akoby zakliate. Po úvodných dvoch rýchlostných skúškach sme boli vo vedení v triede a vo veľkej pohode. Žiaľ, na štarte tretieho meraného úseku nám zlomilo poloos a s touto poruchou sme museli absolvovať aj ďalšiu dvojicu rýchlostných skúšok. Samozrejme, jazda s trojkolkou znamenala stratu takmer jeden a pol minúty, čiže prvá etapa Rally Košice tým pádom bola pre nás odpískaná. Robili sme si chuť na víťazstvo aspoň v rámci druhej etapy, no opäť sa nás chytila smola a nechcela sa nás pustiť. Na prvom teste, takmer dvadsaťpäť kilometrovej rýchlostnej skúške, na ktorej doslova poznám každý kameň, sme dostali defekt pravého predného kolesa a s ním sme absolvovali dlhých desať kilometrov. Zase strata a zase prepad až na piate miesto v triede. Našťastie aspoň v posledných rýchlostných skúškach všetko fungovalo tak ako malo, tie sa nám podarilo vyhrať a umiestniť sa aspoň na treťom mieste v triede 3. Žiaľ, oslava titulu sa nekonala a oň budeme nakoniec musieť ešte tvrdo bojovať na poslednom podujatí sezóny, na Rally Tríbeč v Topoľčanoch," opísal košické trápenie Tibor Cserhalmi.

Tibor Szabosi;0y2a6933-1.jpg

Ani druhá posádka XIQIO Rally Teamu, Tomáš Ondrej s Adamom Gömörim nemali v Košiciach na ružiach ustlané. V prvej sekcii nefungovalo nastavenie Škody Fabia WRC tak ako by si chalani predstavovali, pričom im v rámci týchto dvoch rýchlostných skúšok patrila najskôr piata a následne ôsma priečka absolútneho poradia. V rámci návštevy servisnej zóny urobili mechanici zmenu nastavení, navyše posádka volila iné pneumatiky, ale ani tieto zmeny veľmi nepomohli. „Z dnešného dňa som normálne frustrovaný. Najskôr auto nefungovalo tak ako by som si predstavoval, po prestavení v servise začalo fungovať super, len nám to akosi nešlo úplne perfektne. Na predposlednej rýchlostke sa mi podarilo navyše chytiť retardér. Na poslednej rýchlostke sme nič nevideli, trochu sme to podcenili a nezobrali prídavné svetlá. Súťaž sa časovo natiahla a bolo jasné, že problém je na svete," opísal sobotňajšie účinkovanie na 41. Rally Košice Tomáš Ondrej.

Tibor Szabosi;0y2a6515.jpg

Druhý súťažný deň nezačal zle, pričom Tomášovi s Adamom sa podarilo zajazdiť v prvom teste tretí najrýchlejší čas spomedzi posádok bojujúcich o body do slovenského šampionátu. Zdalo sa, že všetko bude fungovať, žiaľ, opak bol pravdou a po prejazde druhou rýchlostnou skúškou figurovala dvojica Ondrej - Gömöri na dvadsiatom treťom mieste absolútneho poradia súťaže započítavanej do slovenských majstrovstiev. „Všetko je úplne zle. V jednej zo zákrut som bol mimo trať a ostal som tam visieť na bruchu takmer štyri minúty. Všetko je tým pádom stratené," vysvetlil Tomáš Ondrej neskutočnú stratu na vedúce posádky a prepad v absolútnom poradí.

Jozef Pisch;0x8c1098-2.jpg

Samozrejme, s takýmto vývojom situácie nebol spokojný ani manažér XIQIO Rally Teamu Marián Mičák: „Čo mám k tomu povedať ? V prípade Tomáša to bola jazdecká chyba a iba on sám si môže spytovať svedomie. V prípade Tibora išlo jednoznačne o smolu, ktorá nás v poslednej dobe obchádza. Dúfali sme, že majstrovský titul už budeme mať doma, teraz neostáva nič iné ako sa ho pokúsiť vybojovať na poslednom podujatí. Viem však, že to bude veľmi ťažké."

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri