Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

XIQIO Racing na Pezinskej Babe splnil plány

Thursday, 13. 07. 2017 - 17:44, Public relations   

XIQIO Racing na Pezinskej Babe splnil plány

Tomáš „Srnka" Ondrej a Tomáš Manduľák. Dvojica jazdcov slovenského XIQIO Racing Teamu sa predstavila divákom v rámci siedmeho a ôsmeho kola Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu na Pezinskej Babe.

 

Tibor Szabosi;c30i5359-4.jpg

5100 metrov dlhá legendárna trať, ktorá v minulosti hostila jazdcov z celej Európy sa po roku opäť stala dejiskom pretekov automobilov do vrchu. Na štart podujatia pod názvom Proplusco Slovakia Baba 2017 sa postavila takmer stovka pretekárov zo šiestich európskych krajín, vrátene dvojice jazdcov XIQIO Racing Teamu. Obaja podali pekné výkony a v konkurencii sa určite nestratili.

Tibor Szabosi;c30i6451-6.jpg

Tomáš „Srnka" Ondrej neostal svojej povesti nič dlžný. Počas celého víkendu sa snažil nielen jazdiť časy, ktoré by mu zabezpečili ďalší plný počet bodov do priebežného hodnotenia seriálu v skupine A, ale aj triede A nad dva litre a Škodu Fabia WRC preháňal po Pezinskej Babe tak aby zároveň aj zabával divákov. Všetko mu vychádzalo a WRC-čko doviezol do cieľa po oba dva pretekárske dni na prvom mieste nielen v rámci domáceho hodnotenia skupiny A, ale aj v zahraničnom porovnaní.

Tibor Szabosi;c30i7884-6.jpg

„Snažil som sa aj o zábavu pre divákov, ale aj o dosahovanie čo možno najlepších časov. V nedeľu som sa viac snažil moju jazdu prispôsobiť času, čo sa podarilo a bol z toho nový traťový rekord medzi WRC-čkami, ktorý sa mi podarilo posunúť o sekundu. Potešilo ma to," zhodnotil svoj výkon Tomáš Ondrej.

Tibor Szabosi;c30i6405-7.jpg

Druhý jazdec XIQIO Racing Teamu, Tomáš Manduľák spoločne s vozidlom Citroën C2 R2 Max absolvoval na Pezinskej Babe svoje iba druhé preteky automobilov do vrchu v kariére. Napriek tomu sa novej výzvy nezľakol a s každou jazdou robil lepšie a lepšie časy. Nakoniec z toho bolo druhé miesto v triede A do 1,6 litra.

Tibor Szabosi;c30i7558-6.jpg

„Veľmi pekné preteky, s dobrou organizáciou. Auto fungovala dobre, problém bol vo mne, keďže som mal problém zapamätať si trať. Tým pádom som nevedel ísť úplne naplno, časy sa mi však darilo zlepšovať, čo ma potešilo. Pevne verím, že to takto bude napredovať aj naďalej. Nechcem zbytočne riskovať a rozbiť auto, snažím sa robiť postupné kroky," povedal po pretekoch Tomáš Manduľák.

Tibor Szabosi;c30i5363-4.jpg

XIQIO Racing, Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri