Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Slalom

XIQIO Racing a Struckel absolútnymi víťazmi ďalšieho slalomu

Monday, 17. 08. 2020 - 15:10, Miroslav Majláth   

XIQIO Racing a Struckel absolútnymi víťazmi ďalšieho slalomu

Ďalšou trofejou pre košický XIQIO Racing Team a súťažnú posádku Tomáš Struckel – Matúš Lejko sa stalo podujatie XII. OKNADVERE.SK RACE ŠACA, keď spoločne dosiahli na absolútne víťazstvo.

 

dsc-4838.jpg

Po slalomoch v Cesticiach a na Jahodnej je víťazstvo v Šaci už štvrtým absolútnym víťazstvom, ktoré dosiahol Tomáš Struckel spoločne s košickým XIQIO Racing Team a vozidlom Subaru Impreza WRX STi v rámci slalomových podujatí.

dsc-3455.jpg

Zdalo by sa, že Tomáš jednoducho nevie nájsť premožiteľa, pravdou však je, že o každé víťazstvo musel tvrdo bojovať. Inak tomu nebolo ani Šaci. V prvej jazde síce Tomáš dosiahol najrýchlejší čas, pri svojej jazde ale zhodil dva kužele vytyčujúce slalomovú trať. Za tento priestupok okamžite prišiel trest v podobe štvorsekundovej penalizácie, čo znamenalo, že sa Tomáš zaradil so stratou necelé dve sekundy na druhé miesto priebežného poradia. Aj v druhej súťažnej jazde sa Tomášovi spoločne s Matúšom nedarilo tak ako si priali a opäť im patrilo druhé miesto a na svoj vrub si pripísali stratu ďalších deväť desatín sekundy. V slalome sa však vždy hralo a aj bude hrať o sekundičky, ktoré rozhodujú o konečnom poradí a presne tak tomu bolo aj v Šaci. V poslednej tretej jazde totiž súťažná posádka XIQIO Racing teamu poriadne zatiahla a výsledkom bol najrýchlejší čas, ktorým sa prepracovali k víťazstvu v absolútnom poradí.

dsc-4401.jpg

„Bolo to veľmi tesné a súboje boli ozaj na hrane. Po absolvovaní prvých dvoch testov som vedel, že v poslednom musíme poriadne zatiahnuť. Šťastie bolo, že som presne vedel kde sa ešte dá zrýchliť, čo sa aj podarilo. Musím povedať, že trať bola veľmi dobre postavená, bola poriadne technická a náročná. Som rád, že sa nám podarilo spoločne s Matúšom vyhrať. Moja vďaka patrí XIQIO Racingu a Mariánovi Mičákovi za podporu,“ povedal v cieli usmiaty Tomáš Struckel.

dsc-3997.jpg

Rovnako ako bol Tomáš vďačný Mariánovi Mičákovi, manažérovi XIQIO Racing Teamu, ten bol zase Tomášovi s Matúšom vďačný za výbornú reprezentáciu tímu: „Chalani predviedli úžasný výkon. Na poslednú jazdu sa plne koncentrovali a dokázali, že ozaj vedia zabojovať aj pod obrovským tlakom. Brať absolútne víťazstvo v konkurencii takmer osemdesiatich súťažiacich je perfektné, za čo im ja ďakujem.“

dsc-4404.jpg

Ďalším podujatím na ktorom by sa XIQIO Racing Team spoločne so svojou súťažnou posádkou predstaví, bude podujatie Race Slanec, ktoré sa bude konať 12.9.2020.

dsc-4948.jpg

Miro Majláth

XIQIO Racing Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri