Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

WTCR ako novoročné predsavzatie

Sunday, 07. 01. 2018 - 11:12, Public relations   

WTCR ako novoročné predsavzatie

Nový rok 2018 prinesie do sveta okruhového motoršportu aj nový seriál. Automobilový pretekár Maťo Homola dostal ako vianočný darček, pričom na ďalší ešte čaká. Tým prvým je splnenie sna o pravidelných štartoch v majstrovstvách sveta cestovných automobilov, ktorý sníva od začiatku svojej kariéry. A stane sa to veľmi zaujímavým spôsobom, o ktorom pred nejakými troma rokmi nikto ani len netušil.

70-mato-homola-157-2.jpg

O čom sa šuškalo v kuloároch TCR celú jeseň, sa napokon aj udialo. Progresívny a stále viac obľúbený koncept TCR sa spojil s oficiálnymi Majstrovstvami sveta FIA WTCC. Vznikne nový seriál FIA WTCR s technickými pravidlami a BOP podľa tohtoročných predpisov TCR. O tieto preteky tak určite vzrastie záujem zo strany fanúšikov, sponzorov, výrobcov automobilov aj jazdcov. A Maťovi Homolovi sa splní sen, za ktorým kráča už niekoľko rokov. „Vždy som chcel štartovať v MS cestovných automobilov. Je to ten najvyšší cieľ. Podarilo sa mi už absolvovať jedny preteky, na Slovakia Ringu v roku 2015. Teraz teda prídu MS za mnou do série, v ktorej som už 2 roky. A ja sa na to veľmi teším."

70-mato-homola-118-1.jpg

Rokovania manažmentu TCR, ktorý zastupuje Maťa Homolu pri vyjednávaniach o novom angažmáne, prebiehajú už niekoľko mesiacov. A každým dňom môžeme čakať výsledok. „Jedinou našou podmienkou bolo to, aby sme to vedeli včas. A nie na poslednú chvíľu, ako vlani. Ideálne by bolo stihnúť s novým tímom predsezónne testovanie, aby sme nastavili spoluprácu a hlavne vozidlo. Len tak budeme môcť byť od prvého kola nového seriálu WTCR konkurencieschopní," povedal o svojich súčasných aktivitách Maťo Homola. „Ja sa zatiaľ venujem fyzickej príprave a takisto príprave našich mladých motokárových talentov."

70-mato-homola-28.jpg

Do seriálu FIA WTCR vstúpili nové značky automobilov, zorientovať sa v ponukách je náročné. Tím Homola Motorsport má záujem na tom, aby Maťo Homola v novej sezóne bojoval o popredné priečky a výrazne zlepšil 12. miesto v celkovom poradí TCR International Series z roku 2017.

„Verím, že sa nám to spoločne podarí. Nech je teda rok 2018 pre nás všetkých úspešný, radostný a plný dobrých výsledkov. Ďakujem všetkým fanúšikom, partnerom a sponzorom za podporu. Bez vás by to nešlo," poďakoval Maťo Homola.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri