Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Wilson sklamaný z Hirvonenovho výkonu

Wednesday, 06. 08. 2014 - 19:33, Katarína Ďurecová   

Wilson sklamaný z Hirvonenovho výkonu

Šéfovia tímov sa väčšinou (na verejnosti) snažia svojich jazdcov podržať a podporiť. Pohár trpezlivosti už však asi pretiekol šéfovi M-Sportu, Malcolmovi Wilsonovi, ktorý po fínskej rally nešetril kritikou na adresu Mikka Hirvonena. Víťaz Rally Finland z roku 2009 na svojom domácom podujatí po nemastnom-neslanom výkone skončil piaty, so stratou takmer dvoch minút a 50-tich sekúnd na víťazného krajana Jariho-Mattiho Latvalu z Volkswagenu.

Wilson sa po Rally Finland vyjadril nasledovne: „Musím poznamenať, že som z Mikkovho (Hirvonenovho) výkonu skutočne veľmi sklamaný. Myslel som si, že toto podujatie je preňho veľkou možnosťou - najmä potom, ako sme tu minulý rok boli takí silní a obaja Thierry (Neuville) a Mads (Ostberg) v našom aute súťaž viedli. Bolo mi jasné, že poraziť Jariho-Mattiho (Latvalu) a Seba (Ogiera), dvoch najrýchlejších jazdcov na svete, bude obrovská výzva, ale rozhodne som očakával, že skončíme na pódiu. Bohužiaľ, nič také sa nekonalo," komentuje Malcolm Wilson a vo svojej kritike pokračuje ďalej: „Nemyslím si, že si (Mikko) jazdenie užíva. A keď si jazdenie nedokážete užiť, nikdy to nebude fungovať. Počúvate WRC Live (World Rally Radio) a tam počujete napríklad Krisa (Meeka) a Paula (Nagla) žartovať a podobne - to má byť súčasťou. Musíte si to proste užívať. Je to to isté, ako keď idete do práce - pokiaľ tam nebudete, tak nepodáte dobrý výkon."

M-Sport;120691-hirvonen08sf14sv029-1.jpg

A čo o svojom výkone povedal samotný Hirvonen? „V piatok som bol zo svojim výkonom veľmi spokojný, z auta som dostal všetko a samotné auto bolo perfektné. Ale potom začnete myslieť na veci typu „tu je to o trochu viac klzké, možno by som mal jazdiť jemnejšie kvôli tlmičom..", tak potom už do toho nejdete naplno, začnete strácať čas a ostatní sa vám začnú vzdiaľovať. Určite by bolo fantastické byť na pódiu, ale nie je to koniec sveta", hovorí Fín, ktorý svoj výkon až tak tragicky nevidí.

Po nepodarenom domácom podujatí sa začali v niektorých fínskych a francúzskych médiách zjavovať špekulácie o tom, že toto by mala byť Hirvonenova posledná sezóna. Samotný Fín však tieto tvrdenia vyvrátil a na svojom oficiálnom účte na Twitteri sa vyjadril nasledovne: „Vypadá to, že novinári sa rozhodli ukončiť moju kariéru predtým, ako ju ukončím ja. :-)" 

M-Sport;120994-hirvonen08sf14sv063.jpg

Hirvonena sme v tejto sezóne na pódiu zatiaľ videli len raz a to v Portugalsku. V celkovom hodnotení jazdcov sa momentálne nachádza na piatom mieste so ziskom 62 bodov, na vedúceho Sébastiena Ogiera (187 bodov) stráca bodov 125. Jeho tímový kolega Elfyn Evans je v celkovom hodnotení na mieste ôsmom so ziskom 42 bodov, je však ale nutné brať do úvahy, že sa jedná o nováčika vo WRC a nie o štvornásobného vicemajstra sveta s viac ako 11-timi rokmi skúseností z najvyššej kategórie.

Na záver ešte dodajme, že najbližšie Mikka Hirvonena uvidíme na Lahti Historic Rally, ktorá sa odohrá počas 7. - 9. augusta. V Nej sa Hirvonen predtaví za volantom Fordu Escortu MkII, navigovať ho, ako obvykle, bude Jarmo Lehtinen.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri