Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Wilson potvrdil vo WRC2 Camilliho a Suninena

Tuesday, 10. 01. 2017 - 14:17, Ľuboš Kašický   

Wilson potvrdil vo WRC2 Camilliho a Suninena

M-Sport bude najsilnejším protivníkom továrenskej Škody na ceste za obhajobou titulu vo WRC2.

Eric Camilli dostal vlani príležitosť jazdiť WRC v tíme Malcolma Wilsona, no jedno piate, jedno šieste a dve ôsme miesta (iba 28 bodov) mu nepomohli udržať si sedačku aj v tomto roku a tak ho M-Sport nasadil do WRC2.

msport1.jpg

V novej sezóne bude za M-Sport bojovať aj Teemu Suninen, ktorý vlani na súkromnej Škode Fabii R5 dlho prehováral do boja o titul vo WRC2 a nakoniec skončil za Lappim ako vicemajster sveta. Wilson sa ho rozhodol nasadiť vedľa Camilliho, s ktorým by mali atakovať majstrovský titul v druhej najvýznamnejšej kategórii svetovej rely.

msport-skoda.jpg

Obe posádky do sezóny nastupujú s Fordom Fiesta R5. Eric Camilli so spolujazdcom Benjaminom Veillasom naskakujú do sezónu už v Monte Carle (štart. číslo 39). Teemu Suninen, ktorému aj naďalej bude robiť spolujazdca skúsený Mikko Markkula (predtým jazdil s Hanninenom aj Mikkelsenom), sa do sezóny WRC2 zapája na februárovej švédskej rely.

„V tomto roku bude pre mňa dôležité pokračovať v zbieraní skúseností na podnikoch MS," tvrdí Camilli. „Skúsenosti sú v rely základom. Keď sa pozerám na štartovú listinu WRC2 v Monte Carle, tak to bude slušná výzva. Mikkelsen, či Bouffier budú určite bojovať o víťazstvo." Presviedča nás Camilli o náročnosti jeho misie a to ešte nespomenul, že druhým pilotom továrenského tímu Škody je Kopecký a počítať treba určite aj Bergkvistom, či Kremerom.

msport16.jpg

„Som vďačný za príležitosť byť súčasťou tímu M-Sport," vraví slušný Suninen. „Ponúkli mi excelentný program na sezónu. M-Sport je vynikajúcou príležitosťou pre mladých pilotov na získanie skúseností a rastu. Navyše sa teším, že budem môcť pracovať tak blízko štvornásobného majstra sveta, Sebastiena Ogiera. Mojim cieľom je zlepšiť vlaňajší výsledok, keď som vo WRC2 skončil druhý a pokračovať v úspešnosti fínskych pilotov, ktorí štartovali za tím M-Sport."

wrc2-mc17.jpg

Vieru v dobrý výsledok neskrýva ani Malcolm Wilson. „Od roku 2002 dávame príležitosť aj mladým talentovaným pretekárom a Eric s Teemum určite sú takí tiež. Do WRC2 pre nich nasadzujeme dve autá a myslím, že v nim máme silných kandidátov na titul." M-Sport sa tak stáva najsilnejším protivníkom Škody na ceste za obhajobou titulu vo WRC2 a my sa môžeme tešiť na napínavú sezónu aj v tejto kategórii.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri