Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Vyrovnané výkony Richarda Šikyňu z tímu MX Slovakia na MXGP v Lokti.

Tuesday, 26. 07. 2016 - 09:31, Public relations   

Vyrovnané výkony Richarda Šikyňu z tímu MX Slovakia na MXGP v Lokti.

13. podujatie Majstrovstiev sveta v motokrose MXGP a MX2 sa tento víkend konalo u našich západných susedov, na prírodnej trati v Lokti nad Ohří. Slovensko reprezentoval na tomto vrcholnom podujatí opäť jediný jazdec a to Richard Šikyňa (#102) z tímu MX Slovakia a to v triede MX2 na motocykli KTM 250 SXF. Túto sezónu sa v kolotoči majstrovstiev sveta objavil už tretí krát a znovu nesklamal. Po vyrovnanom výkone skončil v oboch jazdách na výbornom 23. mieste. Len 18. ročný rodák z Oravy tak aj na týchto pretekoch zanechal výborný dojem a vyslúžil si uznanie nielen od početnej skupiny slovenských fanúšikov.

sikyna-mx2-loket-2016-01.jpg

Richard Šikyňa (#102)
„V sobotu som sa na motorke necítil veľmi dobre a v meranom tréningu som nezajazdil dobrý čas. V kvalifikačných pretekoch som mal zlý štart, potom som si v 3. kole ešte aj zašliapol motorku a nemohol som ju naštartovať. Musel som sa prebojovávať zozadu a stačilo to iba na 28 miesto. V nedeľu som sa cítil lepšie, v prvej jazde som však znovu neodštartoval dobre a išiel som vlastne z posledného miesta. Nemohol som sa zo začiatku dostať do tempa, ale po pár kolách som sa chytil a posúval som sa postupne dopredu. V cieli z toho bolo nakoniec 23. miesto. V druhej jazde som odštartoval trochu lepšie a dostal som sa postupne až na bodovanú dvadsiatku. Potom na predbehol jeden jazdec a na 21. mieste som jazdil až do posledného kola. V tom som pustil pred seba ešte dvoch jazdcov, aby som náhodou nebodoval a mohol som budúci rok štartovať na ADAC v triede MX2. Cieľom druhej jazdy som nakoniec prešiel 23.. Chcem poďakovať svojmu tímu MX Slovakia, trénerovi, mechanikovi, rodine a všetkým, vďaka ktorým som mohol štartovať na týchto pretekoch."

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
„Každá účasť Riša na majstrovstvách sveta má dnes pre neho obrovský význam. Je to tá najlepšia škola a zároveň jasná konfrontácia so svetovou elitou. Pre celý tím je veľmi povzbudzujúce sledovať, ako sa Rišo s takýmito ťažkými pretekmi dokáže vysporiadať a tiež to, že podáva vyrovnané výkony. Vieme, ako na tom v porovnaní s najlepšími je a na čom musíme popracovať, aby sme ho dokázali posunúť na štandardne bodované miesta a v budúcnosti dúfam aj medzi tých úplne najlepších. V Lokti a aj na prípadných ostatných pretekoch MXGP v tejto sezóne si však paradoxne musíme postrážiť, aby už Rišo nebodoval, inak by sme v budúcej sezóne nemohli jazdiť v Nemecku na ADAC triedu MX2. Zajtra Rišo odchádza s trénerom Mirkom Kučírkom na sústredenie do Belgicka a Holandska, kde budú pracovať na zlepšení techniky jazdy na piesku. Tiež sa tam budú pripravovať na ďalšie preteky majstrovstiev sveta, ktoré sa uskutočnia o dva týždne vo švajčiarskom Fraunfelde. Držte nám palce, aby sa nám podarilo dostať Riša do nominačnej listiny, čo nie je vonkoncom jednoduché."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri