Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Vynikajúci víkend na Slovakia Ringu pre RS Team a Sikhartovcov

Wednesday, 14. 06. 2023 - 08:46, Miroslav Majláth   

Vynikajúci víkend na Slovakia Ringu pre RS Team a Sikhartovcov

Pre Bernolákovčanov Simona a Mateja Sikhartových je Slovakia Ring doslova a do písmena domácim okruhom. Teraz z neho brali dve prvé, jedno druhé a jedno tretie miesto.

 

Tibor Szabosi

Súboje v rámci pretekov Mazda MX5 Cup bývajú vždy veľmi napínavé a hlavne poriadne tesné. Bodaj by aj nie, veď vozidlá Mazda MX5, či už starší model s motorom jedna celých šesť desatín litra, ale aj v novšie dvoj litre sú v podstate identické vozidlá, rozdiel býva iba v nastavení podvozku. Hlavnú úlohu tu teda zohrávajú jednotliví jazdci, ich vyjazdenosť, ruky, nohy a hlava. A práve preto sú tieto cup-ové preteky pre divákov veľmi atraktívne.

Tibor Szabosi

A práve v spomínaných vozidlách Mazda MX5 sa v rámci podujatia OMV MAXXMOTION Super víkend pretekov 2023 predstavili na Slovakia Ringu aj Simon a Matej Sikhartoví. Výbornú atmosféru podujatia nabitého nielen truckmi, ale aj cestovnými vozidlami a formulami za volantmi ktorých sa predstavili známe tváre z celej Európy, kazilo snáď iba premenlivé počasie. Časté búrky poriadne potrápili nielen jazdcov, ale aj organizátorov. Jazdci v Mazdách však akoby zázrakom odjazdili oba preteky na suchu.

Tibor Szabosi

Simon Sikhart v triede TWC 5+ do ktorej sú zaradené novšie vozidlá Mazda MX5 s dvoj litrovým motorom doslova exceloval. Vyhral nielen kvalifikáciu, ale aj v oboch pretekoch a keďže bol najrýchlejším jazdcom z oboch triede (staršie a novšie Mazdy) bral aj víťazstvo v rámci celého Mazda MX5 Cupu.

Tibor Szabosi

Jeho mladší brat Matej, bojujúci v rovnakej triede, v prvých pretekoch dojazdil na treťom mieste, počas jazdy však riešil veľkú krízovku, keď pred ním jazdiace vozidlo ho zalialo v jednej zo zákrut vodou z krajnice. Výsledkom boli hodiny, Matej sa však nenechal vykoľajiť a bojoval ďalej. V druhých pretekoch dojazdil na druhom mieste.

Tibor Szabosi

„Bol to naozaj pekný a úspešný víkend. Obaja chalani, aj Simon, aj Matej jazdili výborne a ja som na nich hrdý. Rád by som špeciálne poďakoval Richardovi Gondovi, ktorý napriek tomu, že Slovakia Ring bol vlastne náhradný termín za Red Bull Ring, sa od štvrtka naplno venoval chalanom a radil im kde ešte zlepšiť ich jazdu. A to už v nedeľu musel byť na Nurburgringu. Bolo vidieť, že jeho coachovanie má veľký význam. Vďaka samozrejme patrí aj všetkým partnerom RS Teamu, mechanikom a každému kto nás akoukoľvek formou podporuje,“ zhodnotil Roland Sikhart, šéf RS Teamu.

Tibor Szabosi

Po Slovakia Ringu mali síce Sikhartovci v pláne absolvovať ďalšie podujatie zaradené do seriálu ESET V4 Cup, žiaľ toto musia z dôvodu školských povinností bratov vynechať. Vidíme sa s nimi preto až na okruhu v Moste.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri