Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Vydrené víťazstvo pre posádku IMAXX-ADV Rally team-u

Tuesday, 18. 07. 2017 - 23:08, Public relations   

Vydrené víťazstvo pre posádku IMAXX-ADV Rally team-u

IX. ročník Rally Lubeník začal v sobotu ráno krásnym slnečným počasím. Do prvej rýchlostnej skúšky odštartovalo štartové pole pár minút po ôsmej hodine. Naša posádka štartovala ako deviata v poradí. Prvé krátke rýchlostné skúšky nasledovali tesne za sebou a dalo sa očakávať, že rozhodujúca bude najdlhšia rýchlostná skúška z názvom Chválová, ktorá merala necelých 17 km. Bola to skúška plná rýchlych horizontov a podľa očakávania sa na nej malo rozhodovať o vývoji súťaže. Naša posádka si na prvých dvoch RS postupne vytvárala nepatrný náskok na súperov v triede. Nasadené tempo bolo opäť na hranici rizika, ako to v tomto športe pravidelne chodí. Na uvedenej rýchlostnej skúške si naši poprosili o kus šťastia hneď v jej úvode, keď ich v pravotočivej zákrute stiahlo až mimo cestu. Šťastena však bola blízko a Peter to vytiahol opäť na trať a mohli pokračovať.

Tibor Szabosi;asf-1970.jpg

Peter Gavlák: „ začalo sa nám celkom dobre. Ráno bolo pekne, všetko išlo podľa predstáv až do momentu na Chválovej! Prišiel som do zákruty, kde bolo množstvo nečistôt a stiahlo nás to mimo cestu. Našťastie som mal primeranú rýchlosť a kolesá sa chytili, takže som sa dostal hneď späť na trať. Nabral som však veľa hliny do predného ľavého kolesa a to mi totálne rozhadzovalo riadenie. 10 kilometrov do cieľa som s tým bojoval, ale úspešne sme to doviezol do cieľa RS."

Martin Paľov;ik8a9501-edit.jpg

Napriek hendikepu si naša posádka udržala prvú pozíciu v triede a v absolútnom poradí si držala príjemné 7-me miesto. Rannú pohodu z počasia vystriedala nervozita a dráma, nakoľko pred príchodom súťažných vozidiel do prvého servisu sa na oblohe zhlukovalo čoraz viac oblačnosti z ktorej sa následne spustil poriadny dážď. Trebalo vybrať vhodnú zmes pneumatík, vzhľadom k tomu, že na najdlhšej skúške bolo pomerne sucho. Už aj za sucha ušmýkaná trať prvých dvoch rýchlostných skúšok dala poriadne zabrať všetkým posádkam v druhom prejazde.

Tibor Szabosi;c30i0157-6.jpg

„V jednej asi v tom čase primrznutej zákrute" smeje sa Peter a dodáva: „ som si len brnkol u ručnú a auto sa stalo neovladateľné, fakt ako na ľade! Musel som cúvať, zmazal som si náskok v triede a bol som zo seba dosť znechutený. Našťastie pred poslednými troma skúškami sme postupne opäť prešli do vedenia a to sme napokon udržali do cieľa, za čo som mimoriadne rád. Sám však spokojný s mojou jazdou byť nemôžem!"

Tibor Szabosi;c30i8844-3.jpg

Pred poslednou porciou rýchlostných skúšok súťaže sa k našej posádke dostala informácia, že bude riešená za porušenie nedodržania trate! Nič príjemné, ale Peter s Emilom sa nenechali vyviesť z koncentrácie a víťazstvo v triede si už nenechali vziať.

Tibor Szabosi;c30i9156-4.jpg

Avizovaná správa o potrestaní, zastihlo našu posádku až v poslednej časovej kontrole! Prekvapivo dostala desať sekundovú penalizáciou za to, že prišla k časovej kontrole TC3A z druhej strany, pričom následne si uvedomujúc svoje zlé odbočenie sa ihneď otočila a prešla po 50 metroch do správnej ulice.

Tibor Szabosi;c30i9147-5.jpg

Emil Horniaček: „za mojej súťažnej kariéry spolujazdca som nezažil, že by bol niekto za takúto vec potrestaný. Áno, prešvihli sme odbočku o ulicu, ale nezískali sme z toho žiadnu výhodu. Žiaľ pán riaditeľ súťaže mal zrejme pocit, že to treba oznámiť rade športových komisárov, ktorá už musela rozhodnúť. Penalizácia 10 sekúnd nám síce nepoškodila, ale názor v podstate dlhoročného spolujazdca ostane pre mňa nepochopený".

Tibor Szabosi;c30i9139-6.jpg

V konečnom účtovaní ani po penalizácií naša posádka neprišla o víťazstvo v triede a 7. miesta v abs. hodnotení. Na záver môžeme zhodnotiť, že naša posádka má výbornú pozíciu pred záverom šampionátu. Prichádza kratšia letná pauza. Prajeme všetkým fanúšikom príjemné užitie leta a už teraz sa tešíme na začiatku septembra nie do školy, ale do Trebišova.

Martin Paľov;ik8a9933.jpg

IMAXX-ADV Rally team

imax-adv-banner-1500px-uprava.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri