Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Výborná debutová sezóna Martina Vyletelku

Wednesday, 13. 09. 2023 - 17:39, Miroslav Majláth   

Výborná debutová sezóna Martina Vyletelku

Bánovčan Martin Vyletelka uzavrel na Ostrej lúke pri Zvolene svoju premiérovú sezónu pretekov automobilov do vrchu. A treba iba konštatovať, že tá vôbec nebola zlá.

 

Tibor Szabosi;asf-0908-7.jpg

Martin Vyletelka spoločne s vozidlom Honda Civic TypeR sa začiatkom tohtoročnej sezóny postavili prvýkrát na štart pretekov automobilov do vrchu. Všetko sa udialo v rámci Slovenského kopcového poháru, pričom Martin bojoval o body v rámci triedy NP3. Hneď na prvom podujatí, ktoré bolo na Slovakia Ringu Martin na seba upriamil pozornosť po tom, čo dvakrát dojazdil na druhom mieste.

Tibor Szabosi;asf-0325-8.jpg

Rovnaký výsledok dosiahol aj v Ústí nad Orlicí, Ožďanoch a Novej Bystrici. Na domácom Jankovom vŕšku počas soboty bral rovnako druhé miesto, v nedeľu za vytrvalého dažďa to vyšlo iba na tretie.

Tibor Szabosi;asf-0322-11.jpg

V rámci posledných dvojpretekov sezóny, na PROFIN CAR Ostrá lúka 2023 to boli v triede NP3 rovnako dve druhé miesta. V absolútnom poradí SKP patrilo Martinovi Vyletelkovi v sobotu štvrté a v nedeľu tretie miesto.

Tibor Szabosi;asf-6162-8.jpg

„Tým, že som nováčik, tak každá trať bola pre mňa nová. Snažil som sa vždy poriadne si zapamätať sled zákrut, ale aj to v ktorej zákrute mám voliť akú stopu aby bol prejazd nielen čo najrýchlejší, ale aj bezpečný. Od pretekov po preteky sa mi darilo zvládať všetky prípravy lepšie a lepšie. Samozrejme veľa mi pomohli dobrými radami aj starší, skúsenejší jazdci, za čo som im veľmi vďačný,“ opísal Martin Vyletelka prípravy pred jednotlivými pretekmi.

Tibor Szabosi;asf75171-3.jpg

Poďme však naspäť ku Ostrej lúke. Tunajšia trať je síce krátka, ale o to technickejšia.

Tibor Szabosi;asf75180-3.jpg

„Trať na Ostrej lúke sa mi naozaj páčila. V podstate sa tu ide zo zákruty do zákruty s jednou dlhšou rovinkou. Asfalt síce už čo to pamätá, ale dalo sa to ešte zvládnuť. Najviac sa mi páčila tá zmes divákov premiešaná s kravami v okolí trate,“ doplnil Martin Vyletelka.

Tibor Szabosi;asf74541-20.jpg

Samozrejme nám nedalo a museli sme Martina vyspovedať či vlastne neľutuje vstup do automobilových pretekov.

Tibor Szabosi;asf-5733-6.jpg

„Určite nie. Pre mňa to bolo splnenie detského sna a som sám so sebou spokojný. Podarilo sa mi odjazdiť všetky preteky bez akejkoľvek ujmy. Samozrejme za to musím poďakovať všetkým mojim partnerom, mechanikom, rodine a priateľke,“ uzavrel Martin Vyletelka.

Tibor Szabosi;asf77474-3.jpg

To, s akým autom a či vôbec Martina uvidíme na štarte budúcoročnej sezóny je ešte otázne. Ak sa však dozvieme nejaké nové podrobnosti, určite vás o tom budeme informovať.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri