Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vo voľných tréningoch žiadne prekvapenie

Friday, 29. 04. 2016 - 18:26, Ľuboš Kašický   

Vo voľných tréningoch žiadne prekvapenie

Najrýchlejšie znova Mercedesy medzi ktoré sa snažil vkliniť Vettel na Ferrari.

Najväčšiemu záujmu fotoreportérov sa dnes tešil nový ochranný kryt kokpitu na monoposte redbullu. Niekomu sa zdá elegantný a niekto mu nevie prísť na meno. Faktom je, že je to jedna z alternatív, ako pomôcť zvýšiť ochranu hlavy pilota v kokpite. A tak čo je dnes iba raritou pre objektívy, už onedlho môže byť povinnou výbavou všetkých monopostov (a nielen F1). „Výhľad bol naozaj dobrý," zaprisahával sa Daniel Ricciardo, na ktorého táto skúška ochrany vyšla.

fp1-a.jpg

Nás však viacej zaujímalo, ako sa správali pneumatiky a či sa niekto priblíži časom mercedesov. Dnes sa jazdilo softoch a supersoftoch. Medium vlastne nikto neobul. Strieborné šípy mali najlepšie časy už so softami a keď obuli supersofty, tak ich prevaha bola ešte evidentnejšia a brala vietor z plachát Ferrari.

fp2-b.jpg

Dopoludnia bol najrýchlejší Nico Rosberg o približne sedem desatín pred kolegom Lewisom Hamiltonom. Angličan vytočil hodiny v oboch tréningoch, tak sa snažil, aby našiel limity a bol najrýchlejší. A zjavne sa to podarilo, lebo popoludní už zajazdil najlepší piatkový čas.

Okrem Hamiltona si v zákrutách zatancovali ak Kvyat, Vettel, či Palmer. Nikomu sa našťastie nič nestalo a drámu sme dnes žiadnu nezažili.

fp1-i.jpg

V prvom tréningu dostali šancu hneď dvaja mladíci. Skúsený Sergej Sirotkin vyjazdil slušné časy v Renaulte a vo Force Indii debutoval v F1 talentovaný Alfonso Celis junior. Jeho čas však až tak talentovane nevyzeral (posledný so stratou cca 5 sekúnd).

fp2-a.jpg

Piatkové podmienky na trati sa veľmi podobali tým, ktoré čakáme v nedeľu, keď teplota vzduchu sa nedostala ani na 20°C a trať zostala pod 40°C. Bolo však sucho a obloha bola jasná. Všetko tak napovedá, že v nedeľu uvidíme za týchto podmienok veľmi málo zastávok v depe a z toho titulu aj menej zaujímavé preteky. Potvrdí sa nám táto piatková prognóza?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri