Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Vo Forde sú s výsledkom z Mexika spokojní

Wednesday, 09. 03. 2011 - 17:13, Katarína Ďurecová   

Vo Forde sú s výsledkom z Mexika spokojní

Na najvyššom stupienku pódia v Mexiku síce jazdec Fordu nestál, ale druhé a tretie miesto, vyhratá Power Stage a celkové zvýšenie náskoku na Citroen v pohári konštruktérov je rozhodne úspech.

„Je to výborný výsledok z pohľadu na celý šampionát, hlavne keď prihliadneme na našu piatkovú nevýhodnú pozíciu na štarte. Po pre mňa ťažkej minuloročnej sezóne cítim, že som znovuobjavil svoju vyrovnanosť a tá je veľmi dôležitá, keďže chcem bojovať o titul. Trať, na ktorej sa išia Power Stage som poznal dobre a tak som získal tri bonusové body, čo je pre mňa veľká vzpruha", zhodnotil druhé podujatie sezóny WRC vedúci muž šampionátu Mikko Hirvonen, ktorý taktiež dodal, že sa teší na test, kde si niektoré časti Fiesty. „Stále je čo robiť v ohľade zlepšenia auta, ale štart tejto sezóny je pre nás skutočne povzbudzujúci", dodáva.

Copyright manufacturer;20895.jpg

„Byť na pódiu aj napriek dvom defektom je viac, ako v čom so mohol dúfať. V priebehu súťaže sa naša rýchlosť zlepšovala a celý víkend som mal z Fiesty RS WRC veľmi dobrý dojem. Počas celej rally som mal stále rovnaké nastavenie a s fungovaním auta na prvej šotolinovej rally sezóny som spokojný. Stále je ale čo zlepšovať a to je aj mojim cieľom pred ďalším podujatím v Portugalsku", hodnotí Rally Mexico Jari-Matti Latvala.

Enrique Gijón;wrcmex2011-1606-latvala.jpg

„Toto síce nie je výsledok, ktorý som ráno očakával, ale rozhodne ho beriem", vyjadril sa po mexickej rally Malcolm Wilson. „Mikko odviedol kus výbornej práce, je späť v tej forme, v ktorej bol, keď sme získali tituly v rokoch 2006 a 2007. Počas otváracieho dňa nás postihlo niekoľko problémov, ale už sú vyriešené. Autá Mikka a Jariho-Mattiho ukázali vysoký stupeň spoľahlivosti. Budúci týždeň nás čakajú testy v Portugalsku, na ktorých sa budeme koncentrovať na nastavenie auta na samotnú portugalskú rally. Náš výsledok z Mexika nám obrovsky zdvihol sebadôveru", dodáva Malcolm Wilson.

Hector Segovia;dsc1509.jpg

Mikko Hirvonen má momentálne v šampionáte jazdcov 46 bodov a pred druhým Sébastienom Loebom má náskok 9 bodov. Tretí je Jari-Matti Latvala s 31 bodmi a na štvrtom mieste je ďalší jazdec s Fiestou RS WRC Mads Ostberg s 28-mimi bodmi. V šampionáte konštruktérov má Ford 73 bodov a 26-bodový náskok na Citroen.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri