Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Veterány

Víťazom Rallye Peking to Paris 2013 sa stal 81-ročný Gerry Crown

Monday, 01. 07. 2013 - 16:13, Zdenka Frývaldská   

Víťazom Rallye Peking to Paris 2013 sa stal 81-ročný Gerry Crown

Územím Slovenska nedávno prechádzala kolóna vozidiel "maratónskej" Rallye Peking to Paris. Víťaznou posádkou na trati dĺžke vyše 12 000 km sa stali Gerry Crown s Mattom Brysonom.

 

Marián Bazala;peking-pariz-34.jpg

Špeciálna maratónska rally, kde majú posádky stanovenú priemernú rýchlosť pre jednotlivé "Time trials", je vo svojom závere. V sobotu, 29.júna dorazili do Paríža všetky súťažné vozidlá, ktoré zvládli 12 000 km dlhú trať. "Bolo to niečo úžasné. Najlepšie zorganizovaná Rallye z Pekingu do Paríža. Ale už teraz sa teším na dlhý kúpeľ, pivo a posedenie s kamarátmi. Teším sa však aj do Tibetu na ďalšie preteky", povedal po dojazde do cieľa 81-ročný Austrálčan Gerry Crown, víťaz kategórie Classic. Ten so svojím spolujazdcom Mattom Brysonom odjazili rally na Leyland P76 z roku 1973.

Marián Bazala;peking-pariz-242.jpg

Víťazmi kategórie Vintageants sa stali Briti Phil Garratt s Kieronom Brownom na ich Chevrolete Fangio Coupe z roku 1937, ktorý skončil na prvom mieste aj v roku 2010. Celkové výsledky si môžete pozrieť na oficiálnej stránke.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri