Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Víťazom kvalifikácie Hamilton. Vettel odštartuje ako posledný

Saturday, 30. 09. 2017 - 12:05, Ľuboš Kašický   

Víťazom kvalifikácie Hamilton. Vettel odštartuje ako posledný

Veľké sklamanie červených hneď v úvode kvalifikácie, keď Nemec nedokázal rozbehať svoj vymenený motor a jeho šance na titul sa razom znova scvrkli.


Po divokom štarte v Singapure Ferrari hlásilo problémy s motorom Seba Vettela, no tvrdili, že to kolízia nespôsobila. V piatok na Sepangu motor dokonca pekne fungoval a Nemec vyjazdil najlepší čas. V sobotu dopoludnia však tretí voľný tréning už nedokončil a mechanici mali plné ruky práce, aby motor medzi tréningom a kvalifikáciou vymenili. To sa síce podarilo, ale motor nefunguje správne a na jeho reinštaláciu už neostával čas. Vettel v Q1 odjazdil dve inštalačné kolá, ale do rozhodujúceho ostrého kola už sily neostali. Červený ašpirant na majstrovský titul tak nemá odjazdené ani jedno kolo a do pretekov sa nekvalifikoval. Pochopiteľne, že FIA mu udelí výnimku, no štartovať bude úplne z posledného miesta a o víťazstve už môže iba snívať. „V autošporte sa to stáva. Nepoteší to. Zvlášť, ak cítite, že dobré auto," vyžialil sa Vettel, ktorý zvyšok kvalifikácie odsledoval len na obrazovke.

fe11-ve.jpg

Po zvyšok kvalifikácie líder priebežného poradia potvrdil silu svojich strieborných šípov, ktoré sa vo vysokých teplotách, panujúcich na Sepangu, len ťažko kamarátia s pneumatikami. Napriek tomu už v prvom ostrom kole Q3 Angličan nasadil čas tak vysoko, že jeho kolega Bottas zaostal až o 0,682 sekundy a skončil piaty. Najbližšie sa dostal Kimi Raikkonen, čím potvrdil, že Ferrari je schopné v Malajzii súperiť s Mercedesom, no stačilo to len na druhé miesto.

me05-10.jpg

Do druhého radu sa postavia obidva redbully a príjemným prekvapením je siedme meisto Vandoorna s McLarenom-Honda, pričom aj druhý mclaren s Alonsom je v TOP10. Sklamaním je naopak Williams, kde sa ani jeden pilot nedokázal pretlačiť do finále kvalifikácie.

rb06-8.jpg

Zajtra nás teda znova čaká zaujímavý súboj o majstrovské body. Uvidíme, kam sa až pretlačí Vettel z posledného radu a či Mercedesom neuškodí prílišná horúčava. Preteky štartujú o 11.00 nášho času.

q3-res-9.jpg

mcl01-5.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri