Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Víťazný L Racing na horúcich Ožďanoch

Wednesday, 13. 06. 2018 - 23:50, Martin Trenkler   

Víťazný L Racing na horúcich Ožďanoch

Majstrovstvá Slovenska preteky automobilov do vrchu (MSR PAV) pokračovali uplynulý víkend v Ožďanoch už štvrtým podujatím sezóny. Ďalšie absolútne víťazstvo si na svoje konto pripísal tím L Racing.

Farby krásnohorského tímu L Racing hájili hneď niekoľkí pretekári. Okrem absolútneho víťaza Věroslava Cvrčeka na Škode Fabia RS2000 to boli Ján Lipták (Subaru Impreza), Peter Lipták (Mitsubishi Lancer EVO IX) a samozrejme Denis Pavík (Peugeot 208 VTi R2). Úspech striedal aj pád, resp. poruchy, ktoré poznačili predovšetkým víkend otca a syna Liptákovcov.

Tibor Szabosi;c50q8194.jpg

Věroslav Cvrček si vybojoval ďalšie víťazstvo v ceste za svojím snom - titulom absolútneho Majstra Slovenska a tiež šampióna v najvýkonnejšej triede E1+2000. Priebežné výsledky sú stále tesné a do konca ostáva celá plejáda podujatí.

Tibor Szabosi;c50q1949.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "Na kopci v Ožďanoch som doposiaľ nezažil žiadne úspechy, skôr sklamania. Hlavne odstúpenie minulý rok, tri zákruty pred cieľom a pravdepodobne z prvého miesta. Jediné pozitívum bol nový traťový rekord. Tento rok však vyšlo všetko tak, ako sme si priali. Absolútne víťazstvo v sobotu aj v nedeľu, naviac po oba dni vylepšenie traťového rekordu. Auto fungovalo fantasticky, rovnako ako spolupráca L Racingu a Rexteamu. Som veľmi rád, že sa mi pre L Racing podarilo vybojovať tímové víťazstvo. Ďakujem za veľkú podporu."

Tibor Szabosi;c50q2193.jpg

Ďalšia stálica tímu na kopcoch - Denis Pavlík, mal skutočne povzbudivý víkend. Výsledkom je za sobotu 3. miesto v triede A, 1. miesto v A-1600 a 1. miesto Juniorov. V nedeľu mu patrilo 2. miesto v tr. A, a víťazstvá v tr. A-1600 a v Junioroch.

Tibor Szabosi;c50q0278-1.jpg

Denis Pavlík: "Od soboty rána sme bojovali s pneumatikami. Kopec má niečo málo cez 2,4 km, no pneumatiky sa od začiatku prehrievali a nedržalo to skoro vôbec. Na poslednú jazdu sme skúsili dať dozadu tvrdšie pneumatiky a bolo to o niečo lepšie. V nedeľu mi prvé miesto v triede A ušlo len o chlp! Nebyť chyby v prvej ostrej jazde, možno by to dopadlo lepšie... Ale na to sa tu nehrá a beriem to športovo. Ďakujem tímu L Racing za možnosť štartovať, mechanikom za super pripravené auto a samozrejme rodičom."
Peter Lipták má za sebou zatiaľ veľmi krátku sezónu. Okrem pracovných povinností to boli poruchy, aj jedno zranenie, ktoré poznačili jeho pretekársky rok. Ožďany mali opäť rôzne príchute... V sobotu ho vyradila porucha, v nedeľu si však vyjazdil štvrté miesto triedy E1+2000.

Tibor Szabosi;asf-4343-1.jpg

Peter Lipták: "V sobotu som hneď na prvom tréningu zistil, že mi olejové čerpadlo prepúšťalo olej, tak sme auto odstavili. Mechanici to opravili a v nedeľu som po dlhej dobe dokončil celý súťažný deň. Napokon v Rechbergu som neštartoval, Zaluž som nedokončil kvôli poruche a na Jahodnej ma trápilo zranenie nohy, pre ktoré som ani nenastúpil. Takže v konečnom dôsledku som vlastne s Ožďanami spokojný, i keď cítiť dlhšiu absenciu za volantom tohto výkonného stroja. Podľa všetkého ma tento rok čaká už len Dobšiná a Jankov Vŕšok."

Tibor Szabosi;c50q2185-1.jpg

Podobné technické trápenia postihli aj Jána Liptáka a jeho Subaru Impreza. V sobotu si vyjazdil skvelé piate miesto absolútne a tretie v triede E1+2000, nedeľu však nedokončil.

Tibor Szabosi;c50q1398.jpg

Ján Lipták: "V sobotu to celkom dobre fungovalo, no v nedeľu odišiel jeden vstrek a dodával len polovičné množstvo paliva. Ešte uvidíme, či nebol aj iný problém. Prekontrolovali sme zatiaľ viacero dielcov a všetky fungujú, okrem toho vstreku. Už v druhej sobotňajšej ostrej jazde sa mi zdalo, že sa niečo deje, čo sa v nedeľu potvrdilo hneď v prvom tréningu. V ostrej jazde to už nefungovalo, preto som tú druhú radšej vynechal. Tímový výsledok bol celkom slušný, napriek technickým problémom na Peťovom aute. Věroslav získal absolútne prvenstvo a tak isto Denis Pavlík šiel dobre vo svojej triede."

Tibor Szabosi;c50q3023.jpg

Žiadna prestávka sa teraz nekoná, i keď spomínaná zostava si tento víkend pretekársku kombinézu neoblieka. No intenzívna práca, aby tím zdravo fungoval, neutícha nikdy. Na rade sú Rally Hustopeče už tento piatok a sobotu. Chýbať nebude opäť ani L Racing.

Tibor Szabosi;asf-3523-1.jpg

lracing-partneri-jun2018.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri