Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Víťazná premiéra tímu Innovia Racing

Tuesday, 07. 05. 2013 - 16:09, Martin Trenkler   

Víťazná premiéra tímu Innovia Racing

Súťažný tím Innovia Racing si z Rally Prešov priniesol víťazstvo v triede P2 hodnotenia Slovenského Rally Pohára 2013! V celkovom poradí patrilo posádke Ján Kundlák-Marcel Hranka na Honde Civic VTi vynikajúce 2. miesto.

Počiatočné problémy s brzdami mechanici nového tímu na slovenskej rally scéne zvládli a tak mohla Honda s číslom 71 vyraziť do prvých kilometrov. Hneď prvý meraný úsek rýchlostnej skúšky Kokošovce dokončili na výbornom 3. mieste! Popoludní potom síce trochu neodhadli správny tlak v pneumatikách, ale aj tak z toho po prvom dni bolo pekné 5. miesto v celkovom poradí a 3. v triede P2.

Do druhého dňa odštartoval talentovaný 19-ročný Ján Kundlák z Rovinky pri Bratislave s úmyslom pridať a pokúsiť sa dostať vedúcich jazdcov pod tlak. To sa mu aj podarilo, v prvej sobotňajšej RS zajazdil druhý najlepší čas, hoci v meranom úseku museli aj cúvať, keď zastavili pri havarovanom vozidle Juraja Kožeja.

1t1u7235-3.jpg

Druhá rýchlostná skúška sobotňajšieho programu priniesla víťazstvo a posun v poradí, pričom fantastické 2. miesto v celkovom poradí im už ani v poslednej skúške súťaže nikto nezobral.

Prejazd cez cieľovú rampu v metropole Šariša bol radostný. Pri absolútnej premiére nového tímu, prvom spoločnom štarte jazdca a kopilota v novom aute sa podarilo vyhrať triedu P2 v SRP. Ján Kundlák netajil spokojnosť: „Do Prešova sme išli odskúšať, ako nám to spolu pôjde. Pre Marcela Hranku to bola vôbec prvá súťaž v živote, no bol som veľmi milo prekvapený, ako nám to išlo. Myslím, že sme si veľmi dobre porozumeli a dúfam, že spoločne dosiahneme aj ďalšie kvalitné výsledky."

1t1u8022-3.jpg

Marcel Hranka bol zo začiatku nervózny, no napokon si to užil: „Nebol som si istý, či to všetko zvládnem a z toho pramenilo aj pár chybičiek. Časy, ktoré sme napokon dosahovali, boli pre mňa prekvapením. Tajne som dúfal, že by sme sa mohli priblížiť k pódiu. Nakoniec sme triedu vyhrali a získali nádherné 2. miesto celkovo. Som naozaj šťastný a už sa teším na Rally Tríbeč."

„Obrovská vďaka patrí našom sponzorom, bez ktorých by sme sa na štart vôbec nedostali," pridáva Ján Kundlák. „Takisto všetkým ľuďom, ktorí nám pri tom všetkom pomáhali."

Ján Žgravčák/RPM

ibs4961.jpg

ibs5641-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri