Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

VH Autoracing Team po dvoch rally súťažiach

Friday, 20. 10. 2017 - 06:17, Public relations   

VH Autoracing Team po dvoch rally súťažiach

Vlado Hanuš spoločne s vozidlom Ford Fiesta R5 a novou spolujazdkyňou Karolínou Jugasovou absolvovali dvojicu rally súťaží. Každá z nich bola zaradená do iného šampionátu a každá bola úplne iná.

Tibor Szabosi;c30i3972-7.jpg

Najskôr sa Vlado s Karolínou na pozvanie organizátora zúčastnili slovenského Minirally Cupu a premiérovej Rally Show Orava. Tu po dlhšej dobe prevetrali Fionu, pričom hlavne potrebovali zosúladiť svoju spoluprácu vo vozidle. Všetko dopadlo viac menej dobre a novo zložená posádka VH Autoracing Teamu brala zo súťaže poháre za druhé miesto absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;c30i4588-5.jpg

„Nebola to zlá súťaž. Škoda zrušenej jednej rýchlostnej skúšky, čiže všetkých šesť testov sme museli absolvovať na jednom úseku. Ten bol napriek faktu, že bol deklarovaný ako čistý asfalt neskutočne zablatený a v niektorých úsekoch veľmi rozbitý, čo nás stálo prerazenú olejovú vaňu a utrhnutú lyžinu pod motorom. Ale musím povedať, že tento úsek bol na rally ako stvorený," opísal situáciu na Rally Show Orava Vlado Hanuš.

Tibor Szabosi;asf-4721.jpg

Presne o týždeň po oravskom dobrodružstve štartovala spomínaná dvojica aj v rámci posledného podujatia českej rallysprintovej série, vo Vsetíne. Tu sa na štarte stretlo hneď deväť vozidiel špecifikácie R5, ale aj niekoľko vozidiel špecifikácie WRC a množstvo veľkých štvorkoliek. Ani tu si Vlado s Karolínou neviedli zle, pričom v cieli im patrilo tretie miesto v súťaži „Pohár organizátora".

Tibor Szabosi;c30i8026-5.jpg

„Do Vsetína chodím naozaj veľmi rád. Sú tu krásne, ale aj poriadne náročné rýchlostné skúšky, výborná konkurencia a navyše je organizačne každý rok táto súťaž výborne zvládnutá. Takto to bolo aj teraz. Nešlo nám tu o body, išlo nám o urobenie si radosti a získanie ďalšej dôvery v aute. Myslím, že ani časy sme nerobili zlé, akurát na rýchlostnej skúške Jabloňová sme mali v prvom prejazde poriadnu krízu. V druhom sme ju radšej išli opatrne. Náš plán sme splnili, som spokojný," doplnil Vlado Hanuš po Rally Vsetín.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri