Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Veľká cena SR na Slovakia Ringu: skvelý motoršport

Sunday, 24. 08. 2014 - 17:23, Martin Trenkler   

Veľká cena SR na Slovakia Ringu: skvelý motoršport

Množstvo napínavých pretekov, nehody aj nevyspytateľné  počasie ponúkol divákom cez víkend okruh Slovakia Ring pri Orechovej Potôni.

V prestížnej sérii Blancpain Sprint Series videli diváci na tribúnach i v priamom prenose RTVS skvelú jazdu z posledného miesta až za víťazstvom v podaní nemeckého tímu BMW Sports Trophy Team Schubert s posádkou Thomas Jäger (GER) a Dominik Baumann (AUT). Ich BMW Z4 GT3 prešlo cieľom prvé po pekných súbojoch s brazílskymi kolegami BMW Brazil (Caca Bueno, Sergio Jimenez) a WRT Audi z Belgicka (René Rast a Enzo Ide).

Martin Trenkler;mg-6680-2.jpg

Náš Štefan Rosina žiaľ v nedeľu neštartoval, kvôli nehode jeho tímového kolegu Tomáša Engeho zo sobotňajších Kvalifikačných pretekov. Našťastie český pretekár vyviazol z hrôzostrašne vyzerajúcej nehody bez zranení. Ich Lamborghini Gallardo FL II však bolo neopraviteľné. Obaja jazdci už  sľúbili spoločný návrat na Slovakia Ring budúci rok.

Martin Trenkler;mg-6692-2.jpg

V Divízii 4 nad 2000 cm3 zvádzali krásne súboje o prvé miesto Slovák Miro Konôpka na Saleene s Čechom Jakubom Knollom na Mercedese. Po niekoľkých kontaktoch v poslednej zákrute napokon vyhral český líder FIA CEZ Trophy a Eset V4 Cup. Upevnil si tak vedenie v týchto šampionátoch. Šprint tejto najsilnejšej divízie videli naživo aj diváci RTVS.

Hoci najmä v sobotu počasie poriadne potrápilo fanúšikov na tribúnach Slovakia Ringu, výborné preteky prilákali do Orechovej Potône za tri dni vyše 16 tisíc divákov.

Martin Trenkler;mg-6893-snapseed.jpg

Martin Trenkler;mg-6928-3.jpg

Martin Trenkler;mg-6976.jpg

Martin Trenkler;mg-6753-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri