Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Vedie Lukyanuk, Koči zatiaľ tretí

Friday, 23. 03. 2018 - 07:36, Ľuboš Kašický   

Vedie Lukyanuk, Koči zatiaľ tretí

Na Azorských ostrovoch sa už vo štvrtok odjazdili prvé tri rýchlostné skúšky prvej etapy. V piatok etapa pokračuje šiestimi ereskami. V sobotu rely končí ďalšia šestica eresiek druhej etapy.

 


Napriek chybe na druhom meranom úseku sa na čele priebežného poradia po prvom dni úvodného podujatia Majstrovstiev Európy v rely na Azorských ostrovoch usadila ruská posádka Alexej Lukyanuk a Alexej Arnautov (Ford Fiesta R5). „Bol tam malý skok, kde sme vlani išli do zákruty bez bŕzd," vysvetľoval svoju krízovku Lukyanuk. „Asi sme teraz nemali dosť gripu a vyleteli sme z trate. Stratili sme asi desať sekúnd." Každopádne Rus však aj napriek tejto chybe nielen vyhral rýchlostnú skúšku, ale posunul sa aj do vedenia súťaže.

luky1-2.jpg

Vlani trochu nečakane vyhral domácu súťaž Portugalčan Bruno Magalhães potom, čo vypadli Kajetanowicz aj neriadená ruská strela Lukyanuk. Tento rok sa scenár začal vyvíjať podobne a bude zaujímavé sledovať, či sa Rus z vlaňajška poučil. Zatiaľ sa Magalhães sťažoval na nastavenie auta a do druhej časti prvej etapy nastúpi zo štvrtého miesta.

bruno1.jpg

Veľmi dobre ho však zastupuje ďalšia domáca hviezda, Ricardo Moura (Škoda Fabia R5). Skúsenejší Portugalčan nateraz išiel na istotu, no to ho vytlačilo na priebežné druhé miesto za Lukyanuka. Nás zasa potešil Martin Koči, ktorý bude v tomto roku štartovať v ERC so slovenským Škoda Slovakia Motorsport tímom. Košičan je priebežne na treťom mieste po úvodnej časti súťaže a rozdiel medzi prvými troma sú len necelé štyri sekundy. „Šmýka sa. Zopárkrát sme sa pošmykli. Šetríme však gumu na ďalší deň," dostávame informácie od Kočiho.

koci2-1.jpg

Do sezóny ERC mal vyštartovať aj ďalší slovenský tím Rufa Sport s pilotom Grzegorzom Grzybom, no tí sa rozhodli, podľa posledných informácií, absolvovať len vybrané súťaže a Azory vynechali.

koci1-2.jpg

V piatok pokračuje úvodný podnik ERC zvyšnou časťou prvej etapy. V pláne je šesť eresiek (asi 76 km) a my budeme zvedaví hlavne na to, ako sa bude dariť našej posádke Martinovi s Filipom.

res-leg1a.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri