Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Valoušek vyhral prvú etapu a vyskočil do čela MSR

Saturday, 17. 06. 2017 - 08:00, Ľuboš Kašický   

Valoušek vyhral prvú etapu a vyskočil do čela MSR

Štvrtý podnik slovenského rely šampionátu sa presunul za rieku Moravu, kde sa tento víkend jazdí ako súčasť 13.ročníka Rally Hustopeče. Po Valaške, Šumave a Krumlove je to aj pre Čechov štvrté podujatie ich majstráku, v ktorom už dva roky nepozná premožiteľa Jan Kopecký z továrenského tímu Škody.

 

 

Súťaž je dvojdňová, čo je príležitosť pre náš majstrák bodovať v obidvoch dňoch samostatne. Podľa očakávania sa prvá etapa niesla v znamení súboja trojice Grzyb, Koči, Valoušek a priniesla nám nového lídra v priebežnom poradí majstráku.

Ešte rozbehnutý spod Akropoly najlepšie naskočil Grzegorz Grzyb (Rufa Sport), ktorý vyhral úvodné dve eresky a usadil sa na čele. „Trať trochu poznám a to sa ukazuje, ako výhoda. Dnes sú však zradné podmienky. Chvíľu ideme na suchu, chvíľu prší a dôležité je správne obuť," bol si vedomý pretekár bratislavského tímu Rufa Sport. Jeho šťastná voľba boli mäkšie pneumatiky, ktoré ho udržali na čele aj celej prvej sekcii.

h04.jpg

Grzybovi výborne kontroval Martin Koči (Styllex Motorsport), ktorý síce po prvej sekcii strácal dvanásť sekúnd, no do nočnej druhej sekcie naskočil vo fantastickom tempe. Zajazdil najlepšie na štvrtom aj piatok úseku a prevzal vedenie v slovenskej súťaži. Grzyb zaváhal na RS4, čo ho odsunulo na tretie miesto.

V dramatickom závere poslednej rýchlostnej skúšky, ktorá štartovala len polhodinu pred polnocou sa však všetko znova zmenilo. Vrátil sa dážď, no premoknutí diváci si aj napriek tomu naplno užívali dlhé reflektory. Posádky išli fantasticky, zvýšené riziko však prinieslo aj zmeny v poradí.

h05.jpg

Martin Koči sa nevinne šmykol cez jeden retardér, no doplatil na následný defekt, ktorý ho pripravil o vedenie (došli na defekte). Eresku zajazdil najlepšie Grzyb, no Pavel Valoušek (Icari Rally Team), ktorý počas celej etapy podával vyrovnaný výkon sa s najmenším počtom chýb vyhupol do čela súťaže a berie najviac bodov za prvý deň v rámci MSR. Pre majstrák to zároveň znamená aj nového lídra, keďže Waldo je teraz o tri body pred Martinom. Grzegorz však stráca na Walda iba sedem bodov a po sobote sa poradie môže znova úplne zmeniť.

Pozrime sa ešte, ako sa darilo našim ďalším posádkam. Vlasto Majerčak (L Racing) skončil v prvom dni na štvrtom mieste, Tomáš Kukučka (KL Racing) je piaty a Igor Drotár (Drotár Autosport) figuruje na ôsmom mieste. Výborný výkon podal Peter Gavlák (IMAXX), ktorý vedie celkové poradie v triede 3 a v slovenskom majstráku sa vyšplhal na výborné šieste miesto. Na peknom deviatom mieste skončil v prvom dni aj Tomáš Konečný (Rally System Slovakia).

h03.jpg

V absolútnom poradí mal neporaziteľný Kopecký problémy (defekt) v úvode druhej sekcie, keď sa pred neho nečakane dostal jeho tímový kolega Pontus Tidemand na druhej továrenskej Škode. Problémy (defekt) sa však nevyhli ani Švédovi, ktorý sa vytrápil v poslednej ereske a nakoniec to znamenalo, že Kopecký sa vrátil do čela a jasne vyhral prvú etapu pred Valouškom. Tretí je Jakeš. Do prvej desiatky celkového poradia sa ešte z našich dostali Grzyb (siedmy) a Koči (ôsmy).

res-leg1hu.jpg

V sobotu pokračuje súťaž druhou etapou, ktorá znamená pre slovenské posádky ďalšie body do majstráku. Našťastie počasie sa má umúdriť a jazdiť by sa malo už za sucha. Tak, ako sme na miestnych tratiach zvyknutí.

Pozn.: foto je iba ilustračné.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri