Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

V testoch F3 najrýchlejší Mick Schumacher

Thursday, 29. 03. 2018 - 20:48, Ľuboš Kašický   

V testoch F3 najrýchlejší Mick Schumacher

Po testoch na Hungaroringu pokračovala príprava na európsky šampionát F3 tento týždeň na rakúskom Red Bull Ringu. Najrýchlejší čas zajazdil Mick Schumacher z tímu PREMA Theodore Racing.


Minulý týždeň zajazdil mladý Schumacher najrýchlejší počas prvého dňa predsezónnych testov F3 na Hungaroringu. O týždeň neskôr, pod hradom Spielberg, pokračoval súboj o prestížne časy s urodzeným Ferdinandom Habsburgom z tímu Carlin. Rakúšan bol teraz najrýchlejší počas prvého dňa, no o deň neskôr už silno motivovaný Mick Schumacher prekonal jeho čas o dve desatiny a zakončil predveľkonočné testy časom 1:22,828s.

f3-mick.jpg

Európsky šampionát F3 sa jazdí na identických monopostoch Dallara F317 s dvojlitrovými motormi Volkswagen a Mercedes-Benz. O všetkom tu rozhoduje hlavne talent pretekára a schopnosť nastaviť spolu s tímom čo najlepšie svoje auto.

Jednotlivé tímy majú až po šesť áut a mnohí si pochvaľujú práve tento model práce. „Je výborné mať v tíme toľko rýchlych kolegov," tvrdí potomok panovníckeho rodu Ferdinand Habsburg. „Môžeme spoločne zdieľať výsledky testovacích prác a ľahšie nájsť správne nastavenie. Okrem toho, ak sa niekomu pokazí auto, tak máme veľa mechanikov a inžinierov, ktorí sa môžu na autách striedať a pomáhať si."

f3-habsb.jpg

Sezóna európskeho šampionátu F3 začína v polovici mája na francúzskom okruhu v Pau a potom prvý júnový víkend sa jazdí na neďalekom Hungaroringu. Favoritov je hneď niekoľko a medzi nimi sa vo svojej druhej sezóne v F3 považuje aj mladý Schumacher. Rovnako na tom je však aj Habsburg, ktorý vlani už ochutnal aj víťazstvo a jeho meno a peniaze ho tlačia rovnako hore, ako Schumachera. Asi by sme mali sledovať aj tento súboj budúcich hviezd F1.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri