Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

V sobotu na Dobšinskom kopci "kraľoval" Merli

Saturday, 21. 07. 2018 - 19:37, Public relations   

V sobotu na Dobšinskom kopci

Účastníci jediného slovenského podujatia zaradeného do seriálu FIA EHCC a FIA HHCC, ale aj slovenských, či českých majstrovstiev majú za sebou dvojicu tréningových jázd.

Rovnako ako prvú, tak aj druhú tréningovú jazdu vyhral Talian Christian Merli na monoposte Osella FA 30 Zytek LRM, pričom v druhej jazde sa mu podarilo vylepšiť svoj dopoludňajší čas o viac ako jeden a pol sekundy. Rovnako zlepšenie zaznamenal aj druhý jazdec celkového poradia v tréningových jazdách. Ním bol Simone Faggioli na Norme M20FC a rovnako sa nezmenilo poradie ani na treťom mieste, ktoré obsadil Čech Miloš Beneš jazdiaci na Oselle FA 30.

Tibor Szabosi;c30i8993-13.jpg

Presne tak, ako dopoludňajší tréning dopadol v slovenskom hodnotení aj popoludňajší, keď vyhral Igor Drotár na Škode Fabia R5, pred Věroslavom Cvrčkom na Škode Fabia S2000 a Jánom Miloňom na McLarene 650S GT3.

V druhej tréningovej jazde v piatich prípadoch zaštrajkovala technika, ktorá nevydržala „ostré" pretekárske tempo. Rovnako ako dopoludnia, aj teraz však šlo iba o pár minútové zdržanie.

Druhej tréningovej jazdy sa spomedzi slovenských jazdcov, ktorí sa pravidelne umiestňujú medzi najrýchlejšími nezúčastnil Tomáš „Srnka" Ondrej, ktorému sa práve dnes narodila dcéra. Šťastným rodičom a samozrejme ich novonarodenej dcérke prajeme veľa zdravia a šťastia.

Tibor Szabosi;c30i7483-8.jpg

Podujatie pokračuje dnes ešte tlačovou konferenciou, na ktorej sa so zástupcami médií stretnú vybraný jazdci a zástupcovia organizátora a následne slávnostným štartom XXXV. Dobšinského kopca 2018, ktoré sa bude konať od 21:00 hodiny na pódiu umiestnenom na námestí v Dobšinej. Po tomto slávnostnom štarte je pre prítomných prichystaný kultúrny program v rámci ktorého sa predstaví Zuzana Smatanová, Martin Harich a Revival Kabát. Zábavu doplní aj Oldies Párty Rádia Vlna.

Na trati sa s jazdcami stretneme opäť zajtra ráno pri prvej súťažnej jazde, ktorá štartuje od 8:30 hodiny. Druhá súťažná jazda má v pláne štartovať od 12:30 hodiny.

Miro Majláth
tlačový tajomník DK 2018



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri