Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Poľsku tesný súboj medzi Neuvillom a Tänakom

Friday, 30. 06. 2017 - 22:22, Ľuboš Kašický   

V Poľsku tesný súboj medzi Neuvillom a Tänakom

Štyri posádky si dnes rozobrali deväť eresiek na blate a kalužiach. V závere sa do čela poľskej rely prehupol Thierry Neuville z tímu Hyundai.


U nás sa dažde skôr zastrájajú, no v Poľsku poriadne zapršalo a inak rýchle šotolinové úseky sa stali blatistým nepríjemným „čvachtadlom". Keď si uvedomíme, že aj napriek týmto mimoriadne náročným podmienkach bol v cieli rozdiel na prvých troch miestach iba necelých sedem sekúnd, tak si môžeme predstaviť akú „makačku odmakali" borci v kokpitoch svetových špeciálov.

Copyright manufacturer;2017poland-hem-067.jpg

„Dnes sa neskutočne šmýkalo," priznal líder z Belgicka. „Trochu sme trpeli našou pozíciou na trati, no keď som pridal, tak sa auto ovládalo lepšie. Snažil som sa len držať čo najviac na čistejšej strane." A oplatilo sa. Neuville bol najrýchlejší hneď ráno na RS2 a k tomu popoludní pridal piaty, ôsmy a deviaty úsek. V prvej sekcii sa Belgičan ešte potrápil s blatom, no v druhá sekcia mu už sadla lepšie a postupne prevalcoval Latvalu aj Tänaka.

Copyright manufacturer;2017009537al.jpg

Obedovať šiel z prvej pozície Latvala, ktorý aj napriek zlomenému stieraču dokázal dopoludnia jazdiť najrýchlejšie. Dominoval na trojke aj štvorke a ukázal, že na Toyotu by sme úplne zabúdať nemali. „Neskutočne sa šmýkalo. Som prekvapený, že sme tak rýchli," pochvaľoval si Fín. Ale asi to prechválil, lebo popoludní sa mu už tak dobre nešlo. Na osmičke stratil priebežné vedenie a nocovať bude až ako tretí, keď ho ešte preskočil aj Ott Tänak.

Copyright manufacturer;2017009319al.jpg

Zatiaľ čo sa Ogier trápil s čistením trate a bol rád, že v cieli etapy na štvrtom mieste stráca iba 35 sekúnd, tak jeho tímový kolega po Sardínii dostal krídla a chvíľu dokonca viedol. „Dnešok bol kľúčový," tvrdí Tänak, ktorý si pripravoval pozíciu na zvyšné dve etapy. „Veľa eresiek bolo nových, dlhých a zradných. Počasie mi vyhovovalo." Estónec bol však asi jediný, kto ostatných provokoval takýmto tvrdením. Každopádne stráca iba 1,3 sekundy na Neuvilla a zajtra sa môžeme tešiť na pokračovanie dnešného súboja.

Copyright manufacturer;tgr-0040-4.jpg

Treba dopovedať, že kvôli podmienkam na trati a bezpečnosti divákov bol druhý prejazd Chmielewa (RS6) zrušený. Nijako to však neovplyvnilo výsledky. Milým prekvapením je najlepší čas na RS7 pre nováčika vo Fieste WRC, Fína Suninena. „Predvádza nám svoj potenciál," potešil sa aj Malcolm Wilson.

Copyright manufacturer;mk2017009424.jpg

Trápenie pokračuje v Citroene, kde ja zatiaľ najlepší Lefebvre na deviatom mieste. Mikkelsen dopoludnia trafil strom a poškodil auto. Popoludní to síce bolo lepšie, no dvanásta priečka veľmi neteší. Breen bol na tom ešte horšie, keď hneď v úvode mal technické problémy a navyše vyfasoval aj penalizáciu za neskorý príchod do časovej kontroly. Po prvej etape je tak s obrovskou stratou až na 26.mieste.

Zajtra čakáme pokračovanie súboja medzi Fordom a Hyundaiom. Svoje určite povie aj Latvala na Toyote. Začína sa ráno o ôsmej a už po tretíkrát sa deň bude končiť v Mikolajkach na superstage pred deviatou. V nedeľu nás potom čaká už iba záverečná štvorica rýchlostných skúšok, pričom víťaza by sme mali poznať už krátko popoludní.

ORLEN 74. Rally Poľska - poradie po prvej etape (RS10):
1. Thierry Neuville (BEL)/Nicolas Gilsoul (BEL) Hyundai i20 Coupe WRC - 56min 21.2sec
2. Ott Tanak (EST)/Martin Jarveoja (EST) Ford Fiesta WRC - 56min 22.5sec
3. Jari-Matti Latvala (FIN)/Miikka Anttila (FIN) Toyota Yaris WRC - 56min 27.8sec
4. Sébastien Ogier (FRA)/Julien Ingrassia (FRA) Ford Fiesta WRC - 56min 56.3sec
5. Hayden Paddon (NZL)/Sebastian Marshall (GBR) Hyundai i20 Coupe WRC - 57min 00.8sec
6. Dani Sordo (ESP)/Marc Marti (ESP) Hyundai i20 Coupe WRC - 57min 12.9sec
7. Teemu Suninen (FIN)/Mikko Markkula (FIN) Ford Fiesta WRC - 57min 32.2sec
8. Juha Hänninen (FIN)/Kaj Lindström (FIN) Toyota Yaris WRC - 57min 50.1sec
9. Stéphane Lefebvre (FRA)/Gabin Moreau (FRA) Citroën C3 WRC - 57min 58.2sec
10. Mads Østberg (NOR)/Ola Floene (NOR) Ford Fiesta WRC - 58min 03.9sec
11. Elfyn Evans (GBR)/Daniel Barritt (GBR) Ford Fiesta WRC - 58min 23.5sec
12. Andreas Mikkelsen (NOR)/Anders Jaeger (NOR) Citroën C3 WRC - 59min 09.7sec

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri