Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V piatok najrýchlejší Rosberg. Hamilton havaroval.

Friday, 22. 07. 2016 - 19:23, Ľuboš Kašický   

V piatok najrýchlejší Rosberg. Hamilton havaroval.

Nešetrné horúčavy udreli znova na Hungaroring už počas piatkových tréningov a zjavne to niektorí nezvládli.

Keď som sa ráno blížil k maďarskej okruhovej pýche, tak ma znova zalial dážď (už je to pomaly tradícia) a vyzeralo to, že aj dnešné tréningy budú zaujímavo „vlhké". Po nočnom daždi bola trať ešte v úvode trochu mokrá, ale rýchlo uschla a nakoniec sme zažili znova „čabajkovú horúcu" klasiku. Slnko postupne oteplilo vzduch nad tridsiatky a na suchej trati s novým asfaltom sa za novými rekordmi naháňali hlavne piloti Mercedesu. Rosberg a Hamilton sa už dnes priblížili časom, ktoré jazdievali na 2,5 litrových V8-čkách a je veľmi pravdepodobné, že zajtrajšia kvalifikácia nás posunie (neverím, že prekoná) k rekordu z roku 2010, keď Vettel na redbulle vykrúžil kvalifikačné kolo na úrovni 1:18,773s.

fp2-results.jpg

Mimochodom práve Vettel (Ferrari) sa spolu s Ricciardom, ako jediní dokázali aspoň priblížiť vystreleným strieborným šípom. No zatiaľ čo Rosberg trafil terč (1:20,435s), tak Hamilton trafil v úvode druhého tréningu bariéru z pneumatík, keď sa v 11.zákrute nevmestil na trať. Pilot je ok, no auto si museli podať mechanici, aby Angličan mohol nastúpiť do zajtrajšej kvalifikácie.

fpd.jpg

Okrem Hamiltona sa trochu na šmýkajúcom asfalte vykĺzali aj Vettel, Leclerc (dostal šancu v tíme Haas), Button, Haryanto, Magnussen a Sainz. Zaujímavosťou je, že v zákrute číslo štyri sú umiestnené senzory, ktoré budú snímať, či si niekto bude skracovať trať cez obrubníky a následne bude za to penalizovaný.

fpr.jpg

Problémy s motorom mal dnes Alonso, ktorému medzi dvoma tréningami radšej motor vymenili. Bola to výmena po životnosti a pravidlá tým neboli porušené.

pp-casy-na-hun.jpg

Z technických noviniek azda stojí za zmienku, že Williams skúša tri rozličné typy predných krídel, ktoré testoval už na testoch v Silverstone. V Grove sú nejako zaťažení na predné krídla pre Hungaroring a možno si ešte spomeniete aj na ich experiment, niekdajší nos „žraloka kadivohlavého". Uvidíme, či im to pomôže, no zatiaľ výkonnosť modrobielych (žiaľ) klesá.

fpw.jpg

Zajtra víkend pokračuje dopoludňajším tretím tréningom a popoludní sa situácia vyhrotí v kvalifikácii. Tá štartuje tradične o 14.00 a vidieť ju môžete aj na Sport1, či RTL.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri