Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Monte Carle dnes začala nová sezóna WRC

Wednesday, 24. 01. 2018 - 19:44, Ľuboš Kašický   

V Monte Carle dnes začala nová sezóna WRC

Najrýchlejšie sa na shakedowne dnes povozili posádky továrenského tímu Hyundai. Už zajtra večer však Sisteron ukáže, či neblafovali.


Kedysi, až do roku 1997, štartovali súťažné posádky najslávnejšej rely súťaže z rôznych kútov Európy, aby urobili podniku prezentáciu a trochu „pretrénovali" vytrvalosť. Až potom ich v Monte Carle čakali merané úseky. Toto už dávno neplatí a dnes si posádky v stredu dajú shakedown, aby si overili podmienky a vyskúšali nastavenie.

hyu222.jpg

Podľa časov to vyzerá, že najrýchlejšie sú autá Hyundai i20 Coupe WRC, ktoré dnes v rukách Thierry Neuvilla a Dani Sorda absolvovali suchý shakedown najrýchlejšie. Obaja mali najlepšie hneď prvé prejazdy a potom sa už hrali s nastavením. Rozdiely dnes neboli veľké a až šiesty Latvala na toyote zaostal na 3,35 km úseku v Gap viacej, ako sekundu. Poradie však dnes rozhodne nebolo dôležité. Pozrieť si ho však môžete v priloženej tabuľke.

00-shakedown-res18.jpg

Zajtra večer sa však už pôjde naostro. Tohtoročný 86.ročník Rallye Monte Carla vyštartuje slávnostným štartom pred Kasínom vo štvrtok 25. januára o 18-tej hodine. Hneď na to posádky vyrážajú na dve nočné rýchlostné skúšky vo francúzskych Alpách. Obávaný Sisteron má 37 km a Bayons 25,5 km. V piatok a sobotu potom súťaž pokračuje ďalšími meranými úsekmi v okolí Gap, po ktorých sa vracajú posádky do prístavu v Monte Carle. V nedeľu súťaž končia štyri eresky z ktorých dve sa pôjdu cez známy úsek Col de Turini. Tento rok ma rely sedemnásť eresiek a 395 ostrých kilometrov. Víťazov ocení v nedeľu popoludní (cca o 15-tej) jeho excelencia Princ Albert.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri