Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Le Castellet podľa očakávania víťazil Lewis Hamilton

Sunday, 24. 06. 2018 - 21:12, Ľuboš Kašický   

V Le Castellet podľa očakávania víťazil Lewis Hamilton

Ôsmy podnik seriálu majstrovstiev sveta F1 vrátil kráľovskú disciplínu do krajiny jej vzniku. Po takmer tridsiatke rokov to však bola znova rovnaká nuda.


Mercedesy suverénne dominovali už v tréningoch aj v kvalifikácii a čakalo sa, že to rovnako dopadne aj v samotných nedeľňajších pretekoch. „Ak dokážete byť k sebe konštruktívny a kritický, viete použiť nové prístupy, tak potom príde skvelý výsledok aj skvelý pocit," mudroval Lewis Hamilton, ktorý si pripísal už 65.víťazstvo vo formule jeden a zároveň jubilejné trojsté pódium pre Mercedes. Radosť Mercedesu pokazila iba udalosť z úvodu pretekov, kde šancu na pódium stratil Valtteri Bottas.

me13r.jpg

„Škoda, lebo sme mali silné auto," smúti Fín, ktorý sa hneď v prvých metroch pretekov dostal do kontaktu s Vettelom a obaja sa prepadli v štartovom poli. „Išiel som do zákruty vonkajškom, no vedel som, že ak budem držať stopu, tak ma v druhej zákrute dostane. Potom som dostal náraz zozadu, ktorý mi poškodil pneumatiku a podlahu auta. S takto poškodeným autom som sa trápil po zvyšok pretekov," dokončil Bottas, ktorý rovnako, ako Vettel, musel hneď v prvom kole do depa a prepadol sa spolu s Nemcom na chvost štartového poľa.

f01-1.jpg

Obaja pretekári špičky sa síce neskôr pretlačili dopredu, ale Vettel to dokázal iba na piate a Bottas na ôsme miesto. Aj vďaka tomu si tak Hamilton víťazstvom zasa upevnil priebežné vedenie v šampionáte už na štrnásť bodov.

me16-3.jpg

Okrem kolízie Vettela a Bottasa, ktorí v pretekoch neskôr pokračovali, sa v úvode zrazili aj Ocon a Gasly, ktorí však museli odstúpiť. Zvyšok pretekov už veľa vzrušenia nepriniesol a tak sa z druhého miesta mohol radovať Max Verstappen a tretí došiel Kimi Räikkonen, na štvrtom mieste je v cieli Daniel Ricciardo.

fe06r-1.jpg

Príjemným prekvapením je desiate miesto Leclerca (sauber), ktorý sa dokázal udržať v prvej desiatke. Smolu mal zasa Alonso, ktorý musel v závere odstúpiť pre poruchu a o virtuálne safety car sa postaral na konci pretekov Lance Stroll, ktorému praskla ľavá predná pneumatika.

race-resulst.jpg

MS F1 pokračujú už o týždeň veľkou cenou Rakúska.

pi01-6.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri