Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V akom prípade získa Loeb titul už v Japonsku?

Friday, 03. 09. 2010 - 21:58, Katarína Ďurecová   

V akom prípade získa Loeb titul už v Japonsku?

Do konca sezóny ostávajú štyri podniky WRC (Japonsko, Francúzsko, Španielsko a Veľká Británia), v ktorých je možné získať ešte 100 bodov. Teoretickú šancu na titul majú stále piati jazdci s tým - Sébastien Loeb (191 bodov), Sébastien Ogier (133 bodov), Jari-Matti Latvala (117 bodov), Petter Solberg (100 bodov) a Dani Sordo (95 bodov), s tým, že s výnimkou Ogiera ide skôr o teoretické nádeje. V praxi sa totiž jedná o jasnú záležitosť Loeba, lebo je príliš nepravdepodobné, že posledné štyri rally pre Loeba dopadnú katastroficky a ešte viac nepravdepodobnejšie je to, že by Citroen dovolil niektorému zo svojich jazdcov získať titul na úkor svojej dlhoročnej jednotky.

Radek Vojtěchovský;img_9405.jpg

Teoreticky si Loeb môže pripísať svoj siedmy titul v rade už v Japonsku. Ak Sébastien Loeb v Japonsku vyhrá a Sébastien Ogier neskončí šiesty a vyššie, tak Loeb bude oslavovať zisk titulu už v Japonsku, ale samotný Loeb s totuto možnosťou veľmi nepočíta: „Neviem, čo sa v Japonsku stane, ale zisk titulu nie je veľmi pravdepodobný. Je to oveľa pravdepodobnejšie na ďalších rally." Loeb taktiež priznal, že v Japonsku pôjde skôr na istotu: „Bolo by hlúpe byť takto blízko titulu a potom si to všetko skomplikovať hnaním sa za ďalším víťazstvom. Musím myslieť najmä na titul."

Copyright free;081102_027.jpg

Loeb síce oslavoval titul v Japonsku už dvakrát (v roku 2006 a 2008), ale je potrebné myslieť na to, že po Japonsku nasleduje francúzska rally, ktorá sa po prvý krát bude odohrávať v Alsasku, čo je kraj, kde sa Loeb narodil. Nuž a čo môže byť pre Loeba krajšie, ako osláviť zisk siedmeho titulu bezprostredne po poslednej rýchlostnej skúške francúzskej rally, ktorá sa odohráva v uliciach Loebovho rodného mesta Haguenau?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri