Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Už tento víkend Rechberg odštartuje slovenskú kopcovú sezónu

Thursday, 19. 04. 2018 - 11:18, Ľuboš Kašický   

Už tento víkend Rechberg odštartuje slovenskú kopcovú sezónu

Pozrite si, kto zo Slovenska bude štartovať na rakúskom kopci.


Zasa to rýchlo zbehlo a pohľad do kalendára nám prezrádza, že už počas nasledujúceho víkendu na rakúskom Rechbergu pokračuje nová sezóna ME pretekov automobilov do vrchu svojim druhým podujatím. To prvé sa jazdilo uplynulý víkend, keď sme my začínali MSR v Prešove, francúzskym podujatím v ST. Jean du Gard - Col St. Pierre.

Jiří Navrkal;img-8843-9.jpg

Súbežne s úvodným podujatím začína aj sezóna Majstrovstiev Slovenska PAV. A pretože dostupných informácií je všade zúfalo málo, tak si povedzme aspoň tie základné. Slovenský šampionát PAV má v tomto roku evidovaných deväť podujatí (viz. Kalendár SAMŠ). Začíname spoločným rakúskym podujatím v Rechbergu, ktorého súčasťou okrem slovenského „majstráku" sú tiež Majstrovstvá Európy, Majtrovstvá Európy historikov, český „majstrák", slovinský „majstrák" a pochopiteľne domáci rakúsky „majstrák".

pav2018-sams-kalendar.jpg

Európsky šampionát (viz druhá príloha - európsky kalendár) má na programe dvanásť podnikov a už tradične sa v druhej polovici júla presťahuje na víkend do Dobšinej (Dobšinský kopec 2018, 20.-22.7.18). Ešte predtým v máji (18.-20.5.18) sa však na Jahodnej pri Košiciach bude jazdiť medzinárodný kopcový pohár. Ten bude zároveň tretím podnikom slovenského „majstráku".

Tibor Szabosi;c30i4491-3.jpg

Pozrime sa však teraz na to, ako vyzerá štartová listina v rakúskom Rechbergu. Tá prezrádza, že sa prihlásilo 246 vozidiel, pričom 66 z nich jazdí „historikov". Zo Slovenska v Rechbergu uvidíme 26 pretekárov, pričom dvaja z nich štartujú v „historikoch". Ale to už si pozorne pozrite v priloženej štartovej listine.

Prelinkovanie na web Rechbergu 

Priebežné poradie ME po úvodných pretekoch



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri