Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Už o desať dní štartuje 23. Rally Prešov

Thursday, 20. 04. 2017 - 10:40, Ľuboš Kašický   

Už o desať dní štartuje 23. Rally Prešov

Po ročnej prestávke sa do kalendára Majstrovstiev Slovenska v rely vracia tradičná súťaž v Prešove. Odštartuje slávnostným štartom už v piatok večer 28. apríla.

Naozaj už len zopár dní nás delí od štartu 23. ročníka Rally Prešov 2017. Tá sa tentoraz jazdí ako druhé podujatie sezóny MSR, ktorého súčasťou sú aj Majstrovstvá Slovenska v rely historických automobilov (MSR HA), Slovenský Rally Pohár (SRP), Rally Legend a Regionálny Rally Pohár (RRP - tiež druhá súťaž sezóny). Národné podujatie s povolenou zahraničnou účasťou následne spestruje Šarišský slalom a Prešovský slalom.

Tibor Szabosi;h7p4993-3.jpg

Tradičný termín na prelome apríla a mája zostal zachovaný aj tentoraz, no oproti poslednému ročníku sa zmenili miesta konaní rýchlostných skúšok. Jediná ereska, ktorá zostala je krásny a náročný úsek Žipov. Vzhľadom na zložitú dopravnú situáciu, ktorá vládne v Prešove sa organizátori rozumne, hoci s ťažkým srdcom, vzdali diváckeho mestského úseku Ľubotice. Jeho zvyčajné zaradenie po piatkovom slávnostnom štarte by určite dopravne ťažko skúšaný Prešov nepotešilo.

Tibor Szabosi;h7p0945-5.jpg

Na druhej strane sa však po rokoch do itinerátu vracia úsek na Cemjate a pribudne rýchlostná skúška Šariš, situovaná medzi Malý Šariš a Veľký Šariš. Podujatie začína slávnostným štartom v piatok podvečer. Súťažné jazdy potom štartujú v sobotu ráno už o ôsmej hodine, kedy sa začína na Cemjate. Nasledujú Žipov a Šariš. Trojica meraných úsekov je na programe hneď trikrát, čo znamená, že celá súťaž má deväť rýchlostných skúšok a 90 ostrých kilometrov. Spolu s prejazdmi súťaž meria 245,25 km. Víťaza súťaže by sme mali poznať približne o pätnástej hodine na slávnostnej rampe.

Zvláštne ustanovenia Rally Prešov 2017

ZOZNAM DOŠLÝCH PRIHLÁŠOK / LIST OF INCOMING ENTRIES



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri