Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Úspech prešovskej posádky Konečný - Šintál na Rajde Rzeszowskom 2014

Tuesday, 12. 08. 2014 - 22:22, Zdenka Frývaldská   

Úspech prešovskej posádky Konečný - Šintál na Rajde Rzeszowskom 2014

Štvrtým podujatím Majstrovstiev Slovenska v rally bola v dňoch 7.-9.augusta obľúbená poľská súťaž Rajd Rzeszowski, započítavaná aj do Zóny strednej Európy. Medzi 62 prihlásenými posádkami nechýbala ani novozložená prešovská dvojica Tomáš Konečný - Lukáš Šintál jazdiaca v triede 8 na vozidle Honda Civic Type R.

Tibor Szabosi;h7p7939-2.jpg

Posádka jazdiaca za Drotár Autosport sa na preteky veľmi tešila už od začiatku roka. „Od momentu, keď som zbadal Rajd Rzeszowski v kalendári MSR 2014, veľmi som sa potešil. Moju radosť pred súťažou ešte viac prehĺbilo 14 posádok prihlásených v našej triede. Do Poľska sme teda vyrážali s jasným cieľom, napraviť výsledok z roku 2012, keď mi protestujúca technika nedovolila bojovať o čelo výsledkovej listiny", prezradil na úvod jazdec. Cez administratívne a technické preberanie prešlo napokon 59 posádok. V spomínanej triede 8 súperilo 13 posádok, z ktorých 5 zbieralo body do slovenského šampionátu.

Tibor Szabosi;o8c6677.jpg

Súťaž odštartovala v piatok na obed. Dobrým rozjazdom mala byť prvá rýchlostná skúška dlhá 9,7 kilometrov, ktorú však po havárii jednej z prvých posádok obišlo zvyšné štartovné pole po obchádzkovej trase. Na rad tak prišla náročná, takmer 30-kilometrová RS Lubenia, v ktorej viacero posádok havarovalo. Dvojica Konečný - Šintál odštartovala deň na bezpečnom štvrtom mieste, no každou skúškou postupovala vyššie a vyššie, až jej na konci dňa patrilo 2. miesto v triede. „Po zrušení prvej RS sme začínali na neskutočne dlhej a ťažkej Lubenii, ktorej náročnosť znásobilo nevyspytateľné počasie. Napokon sme sa nejako vysporiadali s nástrahami celej prvej etapy a auto sme odovzdávali do uzavretého parkoviska na druhom mieste. V tíme tak panovala spokojnosť, avšak vedeli sme, že pred nami je ešte 80 ostrých kilometrov", zhrnul po prvej etape Prešovčan.

Tibor Szabosi;h7p6589-2.jpg

Rovnako ako piatkovú etapu, tak aj tú sobotnú, odštartovala posádka na štvrtom mieste. Zozadu sa k nej nenápadne približovali Poliaci Kurdys s Kasinom, ktorí svoju stratu na slovenskú dvojicu znižovali. Tomáš s Lukášom však zabojovali a na svoje konto si pripísali víťazstvo v RS7 a neskôr aj v RS9. Svoje umiestnenie z prvého dňa si napokon udržali a po všetkých jedenástich rýchlostných skúškach prichádzali do cieľa na skvelom druhom mieste. „Rajd Rzeszowski bola svojím charakterom neobvyklá súťaž pre posádky jazdiace na Slovensku i v Čechách. Ráz krajiny udával podmienky na trati, striedali sa rýchle zákruty cez horizonty a náhle ostré zákruty, vracáky menili tempo každú chvíľu. Súťaž bola náročná na tvorbu rozpisu i správnu voľbu pneumatík, hlavne v prvý deň. V sobotu už počasie nehralo tak významnú úlohu, no rýchlostné skúšky boli o to viac technické a náročné na koncentráciu. Celkovo hodnotím súťaž ako veľmi dobre pripravenú a dobré zorganizovanú, pochvala patrí organizátorom za príjemný a ústretový prístup. Jedným slovom famózne!", takto zhodnotil preteky spolujazdec Lukáš. Svoju spokojnosť so súťažou i poďakovanie sponzorom vyjadril aj Tomáš: „Musím priznať, že je to asi po prvýkrát, čo v tíme panuje spokojnosť s druhým miestom. S Lukášom sme v aute rýchlo našli spoločnú reč, čo potvrdilo nielen druhé miesto celkového poradia triedy 8, ale aj dva najrýchlejšie časy na sobotných rýchlostných skúškach. Rád by som poďakoval spoločnostiam Loracing a Double Star, ktoré nás podporili a umožnili nám odštartovať na tejto krásnej súťaži".

Tibor Szabosi;o8c6959.jpg

Hneď od pondelka začali v tíme prípravy na Rally Košice, ktoré sa uskutočnia už 5.-7.septembra 2014. Po nich by mala posádka absolvovať svoj ďalší štart v zahraničí, no kde to bude, to sa necháme prekvapiť.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri