Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Učím sa každým kolo, tvrdí Alonso v Amerike

Wednesday, 17. 05. 2017 - 06:27, Ľuboš Kašický   

Učím sa každým kolo, tvrdí Alonso v Amerike

Zatiaľ čo v Monte Carle pomaly vrcholia prípravy na GP F1, tak Španiel Alonso krúži v Starej tehelni, aby si zvykol na monopost IndyCar. Ako to s ním vyzerá po dvoch úvodných testoch?

 

Kvalifikácia na 500 míľ Indianapolis sa jazdí v sobotu a v nedeľu. V IndyCar si však slávne preteky tak považujú (mimochodom sú to najstaršie preteky na okruhu na svete), že už od pondelka všetky tímy krúžia v tréningoch po ovale Starej tehelne.

t03.jpg

Ostro sledovaný Európan a ex-šampión F1 je samozrejme dobrý marketingovým ťahom a preto je pod drobnohľadom. V pondelok bol prvýkrát na trati s ostatnými pretekármi a zajazdil devätnásty najlepší čas z 32 pilotov. Prvý deň bol však skôr inštalačný a Fernando odjazdil iba 20 kôl.

t01.jpg

V utorok večer nášho času sa už jazdilo podstatne vážnejšie. Alonso odkrúžil 117 kôl a jeho čas dňa bol dvadsiaty druhý. „Bol to užitočný deň," hodnotí rozbehnuté tréningy pilot McLarenu. „Odjazdil som veľa kôl a veľa som sa naučil o jazde v skupine. Musím sa z toho vyspať a zajtra zasa budem jazdiť lepšie v hustej premávke na trati. Na ovale je veľmi dôležité ísť tesne v závese za autom predomnou, aby som z toho mohol vyťažiť na rovinke. Toto sa teraz učím. Jazdím v jednom z najlepších tímov, ktorý mi veľmi pomáha. Učím sa každým kolom niečo nové. Ukazujú mi, ako si pripraviť predbiehanie v nasledujúcej zákrute a podobné veci. Cítim sa fajn. Tak, ako som očakával."

t02.jpg

Ak sa pozrieme do osobitnej tabuľky nováčikov, tak tam je zasa Španiel zo všetkých najrýchlejší, zatiaľ. Budeme teda jeho učenie sa v tréningoch sledovať naďalej a po víkendovej kvalde uvidíme, čo sa naučil.

res-day2-indy500-17.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri