Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Účastníci legendárnej rally Peking - Paris sa blížia ku Slovensku

Sunday, 26. 06. 2016 - 13:50, Public relations   

Účastníci legendárnej rally Peking - Paris sa blížia ku Slovensku

Medzinárodná súťaž historických vozidiel na trase z čínskeho Pekingu do francúzskeho Paríža je v plnom prúde. Súťažné posádky majú za sebou necelých 5 000 km z celkovej dĺžky 13 695 km.

Po roku 2013 zavíta na Slovensko aj 6. edícia svetoznámej súťaže rally Peking - Paris. Pre mesto Košice, Auto Klub Košice a celé Slovensko je obrovskou cťou, že si organizátor ERA Ltd. z Veľkej Británie, vybral za jedno z etapových miest opäť aj metropolu východu. 12. júna sa na štart pri veľkom čínskom múre postavilo 107 súťažných posádok rozdelených do dvoch súťažných kategórií podľa veku vozidiel - kat. Vintageant do roku výroby 1941 a kat. Classic do roku výroby 1975. Pretekárov čakalo dokopy 36 súťažných dní, z ktorých majú menšiu polovicu už za sebou. Do cieľa na Champs Elysee v Paríži dorazia 17. júla 2016.

Jozef Pisch;1t1u6315-6.jpg

Súťažná trasa vedie z Číny cez Mongolsko, Rusko, Bielorusko, Poľsko, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko, Taliansko, Švajčiarsko až do Francúzska. V piatok 8. júla 2016 prejde súťažné pole poľským mestom Rzeszow, odkiaľ sa cez prechod na Dukle dostane na naše územie. Trať ďalej povedie do Stropkova a následne na štart rýchlostnej skúšky do Zamutova. Cieľ skúšky bude nad obcou Červenica. Štart druhej skúšky na našom území bude pri priehradnom múre Ružínskej priehrady a cieľ pred mostom cez Ružín. Od tohto mosta prejde súťažné pole Jahodnou až ku hotelu Double tree by Hilton v Košiciach. Po Hlavnej ulici sa celá kolóna presunie ku Immaculate, kde budú mať posádky cieľ prvej slovenskej etapy. Po ich privítaní sa presunú pred Jumbo centrum, kde budú mať servis a kde ostanú zaparkované aj na noc. V sobotu ráno odštartuje druhá etapa a to smerom na Svinicu s cieľom pred Regetou. Poslednou skúškou na našom území bude rýchlostná skúška Rákoš - Skároš, ktorá posádky privedie až ku slovensko-maďarskej hranici, odkiaľ budú pokračovať v smere na Budapešť, kde ich v nedeľu čaká odpočinkový deň.

Členovia Auto klubu Košice urobia všetko pre to, aby časť maratónskej rally na našom území pripravili čo najlepšie a aby sa jej účastníci cítili na Slovensku a v Košiciach veľmi dobre. V štartovnej listine sa s číslom 41 nachádza aj americko-slovenská posádka so spolujazdkyňou Alžbetkou Katuščákovou, na ktorej príhody sa veľmi tešíme. Veríme, že maratónska rally Peking - Paris 2016 prebiehajúca na našom území bude významným príspevkom k akciám súvisiacich s Košicami - európskym mestom športu 2016.

Zdenka Tamášová
Auto klub Košice

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri