Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Trojica posádok KM Racing Slovakia pred štartom Rally Bohemia

Thursday, 30. 06. 2016 - 22:31, Public relations   

Trojica posádok KM Racing Slovakia pred štartom Rally Bohemia

„Malá veľká Barumka". Aj takto volajú mnohí pretekári obľúbenú a zároveň mimoriadne náročnú Rally Bohemia. Jej 43. ročník sa uskutoční už tento víkend 1. - 3. júla 2016 na meranej trati dlhej 153 kilometrov. Medzi necelou 90-tkou prihlásených v rámci českého šampionátu nájdeme aj trojicu posádok slovenského KM Racing.

Rally Bohemia, Rally Bohemia Historic a Rally Legend. To sú názvy až troch súťaží, ktoré sa uskutočnia tento víkend pri Mladej Boleslave. Na trati sa vďaka tomu predstaví približne 140 súťažných posádok, na ktoré čaká počas dvoch etáp osem rýchlostných skúšok. Ich počet síce nie je vysoký, ale dĺžka rozhodne áno. Veď najdlhšia skúška meria až 32,28 km! Slovenský tím KM Racing nevynechá po Rally Hustopeče ani túto českú súťaž a na trati ho budú zastupovať tri posádky.

Tibor Szabosi;c30i4546.jpg

Najvyššie štartovné číslo 31, v zmysle predpokladu najrýchlejších časov, ponesú Ján Kundlák s Michalou Rezkovou na Peugeote 208 R2. Dvojica na českej pôde slávi jeden úspech za druhým, čomu sa samozrejme obaja členovia veľmi tešia. Bohemka by im mala priniesť nové poznatky a skúsenosti. „Na Bohemku sa samozrejme veľmi teším. Je to jeden z tých slávnych pretekov so zvučným menom, ktoré od môjho detstva rezonovali v mojich ušiach. Pamätám si, keď tu štartovala skoro tridsiatka vozov WRC a ja som bol pri trati. Je to veľmi emotívne stáť na štarte každej takejto veľkej súťaže, na ktorej som bol doteraz len v úlohe diváka. Rýchlostné skúšky budú veľmi náročné, ale prostredie sa mi páči, tak dúfam, že si to s Michalkou užijeme a super sa povozíme", zhrnul mladík zo západu Slovenska.

Tibor Szabosi;gh7p3467-4.jpg

Jeho veľkým konkurentom bude práve druhý tímový jazdec KM Racing, Tomáš Guryča. Ten sa so svojím spolujazdcom Ivom Vybíralom predstaví rovnako na Peugeote 208 R2 v triede 6 a to so štartovným číslom 40.

Tibor Szabosi;c30i3417.jpg

So 48-ičkou na trati uvidíme aj Lukáša Matěnu s Lukášom Hlaváčom, ktorí si na Hustopečiach vyjazdili skvelé piate miesto v triede 3 spomedzi 18 štartujúcich posádok. „Bohemka je pro nás soutěž, která je úplně nejblíže, takže se dá říct skoro domácí. Stále laborujeme s nastavením auta a vypadá to tak, že směřujeme správným směrem, tak uvidíme, jak to bude fungovat právě v okolí Mladé Boleslavi. Každopádně se chceme hezky svézt a nasbírat další cenné zkušenosti", prezradil ku svojim cieľom Lukáš.

Tibor Szabosi;gh7p2776-2.jpg

Prvá rýchlostná skúška 43. Rally Bohemia odštartuje zo Staromestského námestia v sobotu o 13:20 hod. V cieli budeme súťažné posádky vítať v nedeľu po 15.hod.

zt



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri