Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Autokros

Trofej Karola Šedivého

Thursday, 10. 12. 2009 - 22:57, T. Szabosi   

Trofej Karola Šedivého

Priaznivcov motoristického športu na Slovensku tento rok, konkrétne v marci šokovala smutná správa. V noci z 2. na 3. marca totiž na diaľnici tragicky zahynul mnohonásobný majster Slovenska v autokrose Karol Šedivý st. (nar. 18. marca 1973). Jeden z najúspešnejších autokrosových slovenských pretekárov, ktorý sa v posledných ôsmich sezónach pravidelne tešil z majstrovského titulu v kategórii D1 2000. Karol Šedivý st. sa stal aj niekoľkonásobným víťazom motoristickej súťaže pod názvom Autoslide a bol tiež nekorunovaným kráľom autokrosu na Slovensku. Od súťažnej sezóny 2000 až do svojej tragickej smrti prakticky nepoznal prehru a v počte víťazstiev nemal v autokrosovom športe v SR vážneho konkurenta.

karol-sedivy-1.jpg

Práve v tejto súvislosti si rodina zosnulého a organizátori motoristického podujatia Autoslide prajú, aby práve Karol Šedivý st. zostal métou, ktorú sa budú mladé motoristické talenty snažiť dosiahnuť. Aby táto tragická udalosť nepôsobila len skľučujúco na ostatných jazdcov autokrosu na Slovensku, ale práve naopak, aby ich posúvala ďalej. Z tohto dôvodu sa divízia Junior na Autoslide Žarnovica premenovala na Divíziu Junior - Trofej Karola Šedivého. Pokiaľ sa motoristické podujatie Autoslide bude organizovať, tak každoročne bude spomienkou na tohto mimoriadneho jazdca. Už prvý pretek juniorských jazdcov o Trofej Karola Šedivého budete môcť vidieť na Autoslide na plochej dráhe v Žarnovici 10.januára 2010.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri