Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Trinásta ereska dnes zlomila Hyundai

Saturday, 10. 06. 2017 - 18:49, Ľuboš Kašický   

Trinásta ereska dnes zlomila Hyundai

Ešte po prvej sekcii to dnes vyzeralo na jasný triumf továrenského tímu Hyundai. V rely však nikdy nie je nič isté a po druhej etape prekvapivo vedie Ott Tanak.


Do popoludňajšej druhej sekcie nastupoval Hayden Paddon (hyundai) s náskokom takmer desať sekúnd na druhého Tanaka (ford). Trinásta rýchlostná skúška začínala druhú sekciu a stala sa pre Novozélanďana osudnou. „Urobil som hlúpu školácku chybu!," hneval sa na seba Paddon. „Skôr som zatočil do zákruty, chytil násyp a zlomil záves." Eresku Hayden ešte dokončil so stratou 80 sekúnd, no potom na prejazde musel odstúpiť.

Copyright manufacturer;av201708106.jpg

Pred odstúpením Paddona však Hyundai nepotešil ani Thierry Neuville. Belgičan sa dnes dobre rozbehol, no na dvanástke ho spomalili problémy s brzdami. Stratil viac ako minútu a prepadol sa na štvrté miesto. „Keby sme nemali problémy s brzdami, tak som v čele súťaže," posťažoval si nespokojný Neuville. „Zajtra skúsim bodovať v Power stage." Belgičan bude nocovať na treťom mieste so stratou jednej minúty.

Copyright manufacturer;2017italy-rm-003.jpg

Z problémov silného Hyundaia profitoval tentoraz veľmi pekne a vyrovnane jazdiaci Estónec Ott Tanak. Od trinástky sa usadil na čele a bezpečne vedie pred Latvalom (toyota) o 24 sekúnd. „Druhá sekcia sa nám prekvapivo vydarila," tešil sa ex-potápač Tanak. „Máme pekný náskok a nemám pocit, že by Latvala mohol byť zajtra rýchlejší." Sebavedomie je pekná vec, no len aby sa to Estóncovi zajtra nevypomstilo.

Copyright manufacturer;ro17wrc008ita222.jpg

Milým prekvapením je výsledok Esapekku Lappiho, ktorý svoju toyotu pretlačil už na štvrté miesto. Odsunul za seba dokonca aj skúsenejšieho „Toyoťáka" Juho Hänninena! „Tlačím, čo to dá," priznáva rozbehnutý Fín, ktorému sa tiež nevyhli problémy s brzdami, no nejakým zázrakom lieta.

Copyright manufacturer;tgr-0025-3.jpg

„Smutné" šieste miesto zostáva stále na rozladeného Sebastiena Ogiera, ktorý asi nebude spomínať najlepšie na tohtoročnú Sardíniu. „Niečo nie je s autom v poriadku. Je silno nedotáčavé," krivý grimasu majster sveta. Uvidíme, či ešte zabojuje zajtra.

Copyright manufacturer;2017008262al.jpg

Ďalší katastrofálny víkend prežívajú v Citroene, ktorý mal byť favoritom sezóny. Dnes je však jasné, že francúzske šípky stratili smer a od víťazného Mexika sa nedokážu chytiť. Vlajku drží „značkový debutant" Andreas Mikkelsen, ktorý si na C3-ku stále zvyká. Meeke včera rozmlátil auto a nepokračuje. Breen sa síce po včerajšej havárii dnes vrátil, no jazdí v druhej polovici prvej desiatky a strata ne čele je obrovská. „Raz je auto výborné a po chvíli zasa nefunguje. Nechápem," sťažuje si demoralizovaný Ír.

Copyright manufacturer;gm201708114.jpg

Vo WRC2-kách jasne vedie Jan Kopecký na továrenskej Škode Fabii R5, keď na druhého Veibyho má 1,5 minútový náskok. Kopecký však zvádza priamy súboj v triede s Camillim, ktorý zaostáva len o necelú sekundu, no Francúz štartuje mimo šampionát WRC2 a teda neberie body.

res-leg2-1.jpg

Zajtra končíme na Sardínii treťou etapou, ktorá má len štyri rýchlostné skúšky. Víťaza by sme mali poznať už okolo druhej popoludní (a možno aj skôr).

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri