Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Trieda 8 na Prešove pre Konečného s Molčanom

Tuesday, 07. 05. 2013 - 18:00, Zdenka Frývaldská   

Trieda 8 na Prešove pre Konečného s Molčanom

Za tím Slovakia Rally System odštartovala na Rally Prešov domáca posádka Tomáš Konečný - Miroslav Molčan. Na ich Honde Civic Type R získala prvé miesto v triede 8.

 

Jozef Pisch;1t1u7685-4.jpg

Druhý podnik DMACK Rally 2013 - Majstrovstiev Slovenska sa konal uplynulý víkend v Prešove. Predstavilo sa na ňom dokopy 58 posádok, medzi ktorými nechýbali ani Prešovčania Konečný s Molčanom. Tí počas dvoch súťažných dní zažili naozaj všetko, čo k pravej rally patrí. „Hneď v prvej rýchlostnej skúške sme sa v snahe zaskočiť súperov a vybudovať si náskok, dostali mimo trať, kde sme ostali „visieť" viac ako dve minúty", vysvetlil na začiatok Tomáš. Posádka sa na trať vrátila so stratou, ktorá ju v danom okamihu radila na predposlednú priečku v celkovom poradí. Smola sa však ešte neskončila. „V druhej rýchlostnej skúške nás pribrzdil defekt a o výsledku piatkových bojov bolo prakticky rozhodnuté", dodal jazdec. Ďalší priebeh piatka sa už našťastie ukázal ako bezproblémový. Dvojica sa pomaly posúvala v poradí smerom nahor, až v závere prvého súťažného dňa, na extrémne náročnej RS Zámutov, vybojovala premiérové víťazstvo medzi dvojkolkami. Avšak spokojnosť u jazdca chýbala: „Po piatku som s druhým miestom v triede nebol spokojný. Časy, ktoré sme dosiahli v jednotlivých RS boli síce dobré, ale chceli sme byť lepší. Najlepší."

Jozef Pisch;1t1u9359-1.jpg

V sobotu pokračovala dvojica v nasadenom tempe. Tentokrát si víťazstvá v šiestich rýchlostných skúškach podelila s konkurenciou v pomere 4:2, v prospech Konečného s Molčanom. „V sobotu sme vyhrali všetky štyri klasické rýchlostné skúšky, prehrávali sme však na mestskom okruhu, ktorý nášmu autu veľmi nesedí. Celkovo bola sobota bezproblémová, išlo sa vo vysokom tempe a ja som veľmi rád, že sa nám podarilo zvíťaziť a zapísať 20 bodov do majstráku", povedal konečne spokojný jazdec. Rozdiel medzi prvým a druhým však činil na konci dňa len 14 sekúnd, čo znamenalo, že Prešovčania síce v sobotu vyhrali, no celkovo ostali za posádkou na dieslovom Leone. Po zasadnutí jury však prišla nečakaná penalizácia. Keszi s Helméczym dostali 3 minúty navyše za výmenu kolesa v zóne pred štartom RS. Šťastena sa tak obrátila na stranu domácich, ktorí sa „papierovo" predsa len stali víťazmi aj druhého podniku slovenského šampionátu v triede 8. Navyše skončili v prvej polovici výsledkovej listiny. „Ďakujeme vedeniu tímu Slovakia Rally System, že nám umožnilo štart na tomto náročnom podujatí", zhrnul Tomáš.

Jozef Pisch;1t1u1855-5.jpg

Najbližšie sa posádka Tomáš Konečný - „Miťo" Molčan predstaví na ďalekej Rally Tríbeč, kde bude bojovať o ďalšie body do celoročného hodnotenia.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri