Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Toyota a Estónec Tänak víťazia v Argentíne

Sunday, 29. 04. 2018 - 18:18, Ľuboš Kašický   

Toyota a Estónec Tänak víťazia v Argentíne

Po vlaňajšej Sardínii a Nemecku si dnes Ott Tänak pripisuje tretie víťazstvo v MS a potvrdzuje svoju extra triedu.

 


Ani v posledný deň argentínskej rely konkurencia nenašla recept, ako poraziť toho sebavedomého Estónca, ktorý po prašných juhoamerických pampách a horách doslova lietal. Aj preto si Ott Tänak zaslúži najvyššiu známku a bodové ocenenie. „Je to pre mňa výnimočný deň," radoval sa pilot Toyoty. „Nikdy neviete, ako to dopadne, ak sa rozhodnete zmeniť tím. Táto zmena sa však vydarila. Rýchlo som si na auto zvykol a s tímom sa mi spolupracuje vynikajúco. Teraz len potrebujeme udržať nastúpenú cestu. Sme presvedčení, že auto je schopné uspieť v každých pretekoch."

Copyright manufacturer;tgr-0009-28.jpg

Ott Tänak spolu so svojim spolujazdcom Martinom Järveojom v nedeľu už len kontrolovali pozíciu a nechávali riskovať súperov. Najviac stiahol Thierry Neuville (hyundai), no i ten sa musel skloniť pred vynikajúcim výkonom „bývalého potápača". „Klobúk dolu pred Ottom," ukázal rešpekt Belgičan. „Nám sa uľavilo po nie najlepšej Korzike. Znova sme sa dostali do tempa a celý tím odviedol výbornú prácu."

Copyright manufacturer;2018argentina-fd-082.jpg

Neuvillové slová potvrdil tretím miestom ďalší hyundai pilotovaný Dani Sordom. „Mám radosť z dvojitého pódiového výsledku nášho tímu. Aj pre mňa osobne je to veľmi potrebný výsledok. Bolo to naozaj tesné a som šťastný," priznal niekedy tak oslavovaný talent zo Španielska, ktorý časom akosi zvädol.

Copyright manufacturer;2018005848-al.jpg

V Argentíne však „zvädol" aj rešpektovaný Sebatien Ogier. Francúz sa musel uspokojiť so štvrtým miestom, ktoré mu síce stačí na udržanie priebežného vedenia v šampionáte, ale kto vie, či aj na udržanie sebavedomia. „Myslím, že toto bolo maximum, čo sme mohli tento víkend dosiahnuť," tvrdí Ogier, ktorý sa zahojil aspoň bodmi za power stage.

Copyright manufacturer;av201805117.jpg

„Je to úžasné a nič také som doteraz nevidel a nezažil," rozplýval sa včera mladučký Kalle Rovanpera, ktorý exceloval vo WRC2. asi to bolo na neho priveľa, lebo dnes na druhom úseku havaroval a pripravil sa o víťazstvo v tejto kategórii, ako aj o body pre tím. Ale toto je daň za mladosť a určite z mladého Fína rastie veľká svetová rely nádej. Vo WRC2 tak pripadlo víťazstvo jeho tímovému kolegovi Pontusovi Tidemandovi, ktorý viacej používal hlavu a skúsenosti. Pre Škodu Motorsport je to ďalší cenný úspech a posun k obhajove majstrovského titulu.

ss18-results.jpg

Po argentínskej rely máme teraz tri týždne prestávku a potom sa už pokračuje na starom kontinente šotolinovou portugalskou rely (17.-20.mája 2018).

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri