Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tomáš Vrábel úspešne absolvoval svoju premiéru v MSR

Thursday, 14. 04. 2016 - 21:55, Public relations   

Tomáš Vrábel úspešne absolvoval svoju premiéru v MSR

Dvojica Tomáš Vrábel a Marcel Hranka sa predstavila na úvodnej súťaži MSR v rally s vozidlom Honda Civic 1,6 Vti.  Pre Tomáša Vrábla sa niesla maďarská súťaž v znamení zmien a noviniek. Prvou zmenou bol prestup zo Slovenského Rally Pohára do Majstrovstiev Slovenska. Druhou zmenou bol nový spolujazdec Marcel Hranka. Samotná Rally Eger bola takisto pre Tomáša novinkou, keďže tu štartoval po prvý raz. Dvojica si však počas celého súťažného víkendu počínala veľmi dobre a v cieli si prebrala poháre za víťazstvo v triede. Posádky sme sa spýtali, ako hodnotia svoju prvú spoločnú súťaž.

Tibor Szabosi;gh7p7942-3.jpg

Tomáš, uplynulá súťaž bola pre teba plná zmien. Ako si sa s nimi vysporiadal?

Pravdupovediac, mal som pred súťažou trochu obavy z toho, že tých zmien bolo veľa. Eger som nikdy predtým nešiel, prvýkrát po piatich rokoch som išiel s iným spolujazdcom ako zvyčajne, s autom som predtým absolvoval iba Autoshow na Slovakia Ringu. Nakoniec ale všetko dopadlo super a celé to hodnotím na výbornú. Súťaž sa mi veľmi páčila, má svoje čaro a hlavne také množstvo divákov som zatiaľ asi nikde inde nevidel. Trate by mohli byť technickejšie, ale postupne som si našiel tempo s ktorým som bol spokojný. S Marcelom sme si zvykli prakticky okamžite, nemuseli sme riešiť ani jeden problém, no a auto fungovalo úplne podľa predstáv, takže úplný ideál.

Tibor Szabosi;gh7p8932-4.jpg

Ako hodnotíš svoje dosiahnuté časy v RS a celkové umiestnenie?

Najprv ma sklamalo, že sa v triede 7 neprihlásila žiadna iná posádka. Nemal som sa tak možnosť porovnávať s vyrovnanými súpermi. Na Autoshow Slovakia Ring štartovalo v tejto triede viac ako 10 posádok a dokázal som vyhrať, to som považoval za skutočný úspech. Tu v Egeri sme v triede síce dostali poháre za prvé miesto, ale nikde sa s tým ani nechválim, sú to skôr také poháre za dojazd do cieľa. Potom mi to však nedalo, zistil som, že v maďarskom pohári, ktorý absolvoval v nedeľu tú istú trasu ako my, štartovalo v našej triete 8 posádok. Po porovnaní časov ma potešilo, že ak by sme boli klasifikovaní v ich hodnotení, vyšlo by z toho druhé miesto. Na to, za akých okolností som štartoval v Egeri to beriem ako skvelý výsledok. Škoda len, že s tými ôsmimi posádkami nemôžem bojovať v MSR.

Tibor Szabosi;bf2a1485.jpg

Marcel, ty už si zopár súťaží v MSR absolvoval. Ako hodnotíš Eger v jednom aute s Tomášom? 

Ísť Rally Eger bola ponuka ktorá sa neodmieta. Pretek v okolí kúpeľného mesta som už na rozdiel od Tomáša šiel a vedel som čo nás čaká a neminie. Rýchle trate s množstvom vyťahaného bordelu a neskutočná divácka kulisa, to sú ingrediencie, ktoré tvoria túto súťaž a Tomáša som na to pripravil. Prípravu sme teda nepodcenili, rozpis sedel dokonale a spoločná spolupráca počas 16 rýchlostných skúšok šlapala rovnako dobre ako spoľahlivá Honda z dielne Sparrow racing. Musím sa ešte priznať, že pred pretekom som si netrúfal odhadnúť Tomášove jazdecké kvality, ale Eger ma presvedčil o tom, že Tomáš jazdiť vie a má talent. Ak budem mať ešte príležitosť sa s ním zviesť, bude mi cťou ho navigovať na rýchlostných skúškach a teším sa možnú ďalšiu spoluprácu na pretekoch aj mimo nich.

Tibor Szabosi;bf2a0991.jpg

Držíme palce k ďalším úspechom a na záver dodáme, že najbližšie môžete túto posádku podporiť na druhom podujatí kalendára MSR, Rally Hustopeče 17.6.2016.

Tibor Szabosi;gh7p7939-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri