Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Tomáš Ondrej a XIQIO Racing s víťazstvom, ale aj odreninami

Monday, 28. 08. 2017 - 22:40, Public relations   

Tomáš Ondrej a XIQIO Racing s víťazstvom, ale aj odreninami

Štart, ale aj prejazd zákrutami Škody Fabia WRC vždy pritiahne pohľad neskutočného množstva fanúšikov motoristického športu. Inak tomu nebolo ani na podujatí ProTEC Ostrá Lúka 2017, kde tieto pohľady priťahoval Tomáš „Srnka" Ondrej.

 

Tibor Szabosi;c30i0291-10.jpg

Jazdec XIQIO Racing Teamu neostal svojej povesti nič dlžný ani v rámci predposledného podujatia seriálu Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017. Počas tréningových jázd zabával divákov krásnymi prejazdmi „dverami napred", v súťažných jazdách hľadal ideálnu stopu, ktorá zabezpečuje zároveň aj dosiahnutie najrýchlejšieho možného času. V sobotu všetko vychádzalo. Až na jednu maličkosť. Tou bola drobná porucha karosérie vozidla Škoda Fabia WRC, konkrétne ošúchaný pravý bok, či vlastne pravých blatníkov.

Tibor Szabosi;asf-4137-2.jpg

„Skúšal som či sa dá prejsť posledná zákruta pod plným plynom. Dá, ale asi nie dnes," skonštatoval Tomáš Ondrej po dojazde do cieľa sobotných pretekov.

Napriek tejto drobnej kozmetickej chybe si však Tomáš na svoje konto pripísal plný počet bodov nielen v skupine A, ale aj triede A nad dva litre.

Tibor Szabosi;c30i9802-7.jpg

V nedeľu, druhý deň pretekov sa zdalo, že Tomáš a Škoda Fabia WRC XIQIO Racing Teamu budú brať rovnako plné body. Nejaký nepredvídateľný zvuk však v druhej súťažnej jazde Tomáša trochu zbrzdil a tak bral body „iba" za druhé miesto v skupine aj triede.

Tibor Szabosi;c30i8140-6.jpg

„V priebehu druhej ostrej jazdy sa mi zdalo, že som započul nejaký divný zvuk z prevodovky, alebo diferencálu a tak som pre istotu troch zvoľnil. Ešte máme pred sebou jedny dvoj preteky z ktorých potrebujem vyhrať iba jedny a mám majstrovský titul aj v skupine, aj triede. Nechcem kričať hop kým nepreskočím, aby som to nezakríkol, ale priznám sa, nepočítal som s tým, keďže som v podstate polovicu sezóny vynechal," vysvetlil dôvod nedeľného spomalenia Tomáš Ondrej.

Tibor Szabosi;asf-4489-1.jpg

XIQIO Racing, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri