Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tomáš Kostka s RUFA SPORT Teamom víťazom Ageus Rallysprint Kopná 2017

Sunday, 09. 04. 2017 - 22:23, Public relations   

Tomáš Kostka s RUFA SPORT Teamom víťazom Ageus Rallysprint Kopná 2017

Jednoznačným víťazom posádky Tomáš Kostka - Ladislav Kučera skončilo úvodné podujatie seriálu Rally Sprint Serie v Slušoviciach.

 

fdu-3172-1.jpg

Rallysprint Kopná sa do seriálu českých rallysprintových podujatí vrátilo po ročnej prestávke ako otváracie kolo šesťdielneho seriálu. Na štarte mali možnosť diváci sledovať viac ako deväťdesiat súťažných posádok. Medzi favoritov už pred štartom podujatia patrila aj posádka jazdiaca s podporou slovenského RUFA SPORT Teamu, Tomáš Kostka - Ladislav Kučera jazdiaca na vozidle Škoda Fabia R5 slovenského MM Rally Teamu.

fdu-0904-1.jpg

Už pred štartom súťaže, na shakedowne dosiahli Tomáš Kostka so spolujazdcom Ladislavom Kučerom najrýchlejší čas, čo dávalo tušiť, že aj na trati budú patriť medzi najrýchlejšie posádky na trati. A veru inak tomu nebolo ani v súťaži, keď sa Tomáš s Láďou už od úvodnej rýchlostnej skúšky ujali vedenia. V priebehu súťaže vyhrali okrem jednej všetky rýchlostné skúšky a fanúšikom rally na Morave tak dokázali, že si víťazstvo v rámci Ageus Ralysprint Kopná 2017 jednoznačne zaslúžia.

fdu-2307-1.jpg

„Bola to pekná súťaž, nemali sme počas nej ani jednu krízovku. Všetko fungovalo, akurát v poslednom servise sme menili diferenciál. Veľká vďaka patrí celému MM Rally Teamu za perfektnú prípravu Škody Fabia R5, ale aj RUFA SPORT Teamu za podporu a pokračovanie ďalšej spolupráce, ktorá však asi bude pokračovať až na Barum Rally. Teraz sa však tešíme z víťazstva a musím povedať, že to bol nádherne strávený deň," zhodnotil Tomáš Kostka na cieľovej rampe.

fdu-5831-1.jpg

„Som spokojný. Po minulotýždňovej Rally Rožňava, kde naša posádka Grzyb - Wróbel dojazdila na treťom mieste absolútneho poradia, mi Tomáš s Láďou urobili dnes radosť absolútnym víťazstvom v Slušoviciach. Súťaž nebola ľahká, na štarte bolo celkovo osem vozidiel špecifikácie R5, pričom viac, menej mohol každý z ich pilotov brať víťazstvo. Tomáš ale opäť dokázal, že je absolútny profesionál a že je v podstate jedno či jazdí rally, alebo na okruhu. Ide cieľavedome za svojim cieľom a tým dnešným bolo víťazstvo. Ďakujem posádke, ale samozrejme aj partnerom nášho tímu za podporu a fanúšikom za povzbudzovanie," povedal po súťaži manažér RUFA SPORT Teamu Ľubomír Kleman.

fdu-6215-1.jpg

Organizátor Ageus Ralysprint Kopná 2017, ktorá sa konala v dňoch 7. - 8.4.2017 pripravil pre súťažiacich trať o celkovej dĺžke viac ako stosedemdesiat kilometrov, pričom meraných bolo takmer sedemdesiat kilometrov. Rýchlostné skúšky sa konali na troch samostatných úsekoch v okolí mesta Slušovice.

fdu-3181-1.jpg

RUFA SPORT Team, M. Majláth

rufa-2016.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri