Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tomáš Konečný ešte nemá sezónu v MSR v rally istú

Tuesday, 12. 02. 2013 - 18:37, Zdenka Frývaldská   

Tomáš Konečný ešte nemá sezónu v MSR v rally istú

Tomáš Konečný sa pred dvomi rokmi presunul do Majstrovstiev Slovenska v rally. Do sezóny 2012 nastúpil s novým autom i spolujazdcom a v triede 8 získal titul Majstra Slovenska. Aké sú jeho ďalšie plány?

 

Tibor Szabosi;67c7219-1.jpg

1. Do sezóny 2012 si nastúpil s novým autom i spolujazdcom. Bol si s oboma spokojný?

Určite môžem povedať, že s oboma som bol spokojný. Už som potreboval nové auto a som veľmi rád, že sa nám to podarilo zrealizovať. Aj napriek tomu, že nás v uplynulej sezóne dosť potrápilo, viem, že má veľký potenciál. Verím, že sme už odstránili všetky jeho detské choroby a v budúcej sezóne nám bude robiť radosť. Miťa (Miroslav Molčan) sme na začiatku sezóny tak povediac hodili do vody a on sa musel naučiť plávať. Veľmi rýchlo všetko pochopil, pretek za pretekom sa zlepšoval a dnes je z neho spoľahlivý spolujazdec, nielen čo sa týka navigácie, ale aj ostatných úloh spolujazdca, naviac s kompletnou znalosťou technickej stánky auta, čo sa častokrát na RS môže hodiť.

Tibor Szabosi;co8c8139-4.jpg

2. Fungoval si v tíme Peťa Lorenčíka, k čomu bola táto spolupráca nápomocná?

Počas sezóny sme vlastne vystriedali tri tímy. Rally Prešov sme išli za vlastný SRT Motorsport. Potom nasledovali štyri štarty za LoRacing a posledné Rally Košice za prešovský Slovakia Rally Systém, takže na úspechu uplynulej sezóny sa podieľalo veľa ľudí. Zázemie veľkého tímu, ktorý za nás vyriešil niektoré úlohy, nám pomohlo viac sa koncentrovať na vlastný výkon. Zháňanie peňazí a sponzorov mi naozaj zaberá veľa času...

Tibor Szabosi;co8c4954-4.jpg

3. Ktoré podujatie ti vyšlo najviac a ktoré najmenej?

Najvydarenejším (aj keď zďaleka nie ideálnym) bol tento rok pre nás jednoznačne Lubeník. Tam sme si krásne zajazdili a dá sa povedať, že všetko fungovalo. Pravým opakom boli Topoľčany, ktoré sme si od začiatku do konca pretrpeli. Je pravda, že nebolo asi jedinej RS, na ktorej sme nemali nejaké problémy. Bola to jedna veľká nočná mora. Ale treba dodať, že mimoriadne poučná.

Tibor Szabosi;67c6353.jpg

4. Ako to vyzerá s prípravou na novú sezónu? Robili ste v zime niečo s autom?

Príprava prebieha štandardne. Auto bolo kompletne rozobraté a prekontrolované do posledných detailov. Teraz ho už pomaly skladáme späť. Snažíme sa všetko pripraviť čo najlepšie a možno trošku Hondu aj zrýchlime. Novinkou v garáži je stacionárny bicykel, ktorý nám pomáha držať formu.

Jozef Pisch;1t1u1941-2.jpg

5. Plány a ciele na novú sezónu?

V minulej sezóne sme sa chceli zosúladiť s novým autom. To sa podarilo rovnako ako výchova nového spolujazdca. Nazbierali sme nové skúsenosti, máme potrebnú istotu aj kvalitne pripravené auto a vieme, že môžeme dosahovať kvalitné výsledky. Základným plánom je obhajoba majstrovského titulu v triede 8, teda kompletný domáci šampionát a k tomu by sme po vzore minulých rokov, kedy sme zakaždým urobili krok vpred, radi pridali aj pár štartov v zahraničí. Žiaľ, čo však zatiaľ nemáme, je potrebný rozpočet. Takže v hre je stále aj možnosť účasti v SRP. Necháme sa teda prekvapiť...

Ďakujeme za rozhovor

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri