Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Tímy WTCC testovali na Slovakia Ringu

Monday, 19. 05. 2014 - 19:31, Public relations   

Tímy WTCC testovali na Slovakia Ringu

Orechová Potôň, 19. máj 2014 - Napriek nepriaznivému počasiu, ktoré poznačilo nedeľňajšie preteky FIA WTCC na okruhu Slovakia Ring, ostali niektoré tímy u nás dlhšie. Stajne LADA, Campos a Münnich Motorsport využili našu trať na trojdňový intenzívny test vozidiel pred ďalším kolom Majstrovstiev sveta cestovných automobilov v Rakúsku.

Marián Bazala;wtcc-kv-1470.jpg

Testovanie sa uskutočnilo zväčša na suchej trati, i keď miestami silný vietor bičoval náš okruh. Tím LADA Sport mal k dispozícii všetkých troch jazdcov, vrátane Majstra sveta z roku 2012 Roba Huffa. René Münnich a bývalý pilot F1 Gianni Morbidelli pre zmenu testovali svoje All-Inkl.com Chevrolety Cruze a Hugo Valente s Dušanom Borkovićom preverovali rovnako vozidlá Chevrolet, pod vlajkou španielskeho tímu Campos Racing. Doplnil ich aj Čech Petr Fulín, víťaz nedeľňajších pretekov v triede TC2, na SEAT León TC2T.

Marián Bazala;wtcc-kv-1570.jpg

Majster sveta Rob Huff po teste povedal: „Slovakia Ring je veľmi náročný okruh s množstvom rozličných typov zákrut, čo je ideálne na testovanie. Ostali sme tam tri dni a pracovali na nastaveniach a zároveň sme lepšie pochopili naše vozidlo LADA Sport TC1. Po dokončení množstva kôl v rozmanitom počasí, cítime, že sme sa pohli opäť ďalej."

Gianni Morbidelli a René Münnich absolvovali každý 800 testovacích kilometrov. „Bola to skvelá príležitosť nabehať potrebné kilometre a nastaviť množstvo detailov," povedal Talian Morbidelli po teste.

Marián Bazala;wtcc-kv-1250.jpg

Okruh Slovakia Ring pokračuje už tento víkend 24. a 25. mája prvým rallycrossovým podujatím na Slovensku - XRace 2014.

Marián Bazala;wtcc-4351.jpg

***
Okruh Slovakia Ring / Areál Slovakia Ring
Slovakia Ring je profesionálny pretekársky okruh na Slovensku. S celkovou dĺžkou 5 922 m sa radí medzi najdlhšie v Európe. Kvalitatívnymi a bezpečnostnými parametrami vytvára okruh zázemie nielen pre prestížne svetové šampionáty pod hlavičkou FIA. Od roku 2010 prináša podujatia pre profesionálnych jazdcov, amatérov aj širokú verejnosť.

Komplex Slovakia Ring v Orechovej Potôni predstavuje jedinečný areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Okruh Slovakia Ring so špičkovými parametrami patrí medzi najkvalitnejšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdecké zručnosti, je pripravené Centrum bezpečnej jazdy s najmodernejším tréningovým cvičiskom v strednej Európe. Po aktívnom výkone si môžete dopriať výdatný obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý ponúka komfortné ubytovanie a wellness centrum so saunami a bazénom.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri