Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Tím Penske ovládol predohru v Indianapolis

Sunday, 14. 05. 2017 - 11:11, Ľuboš Kašický   

Tím Penske ovládol predohru v Indianapolis

Na klasickom okruhu jazdila IndyCar piate preteky sezóny. V tíme Penske už nechýbal Montoya. Alonso sa pripojí po dnešných pretekoch F1 v Barcelone.


Už o dva týždne na slávnom ovale v Indianapolis odštartuje 101.ročník prestížnej 500-míľovky za účasti hviezd ako Montoya, či Alonso. Tímy IndyCar si však dali zraz už tri týždne predtým, aby sa v Indianapolis udomácnili a odjazdili na klasickom okruhu piate preteky sezóny.

car01.jpg

Okruh, ktorý poznáme aj z konania grand prix F1 sa jazdil na 85 kôl a dostal do priamej konfrontácie najväčšie šťuky série z tímov Rogera Penskeho a Chipa Ganassiho. Úspešnejší bol nakoniec Penske, keď skúsený Will Power po zisku pole position doviezol suverénnym spôsobom aj víťazstvo. O vedenie sa na krátko (počas PIT STOP) podelil iba s tímovým kolegom CastroNevesom.

car02.jpg

Preteky sa nečakane zaobišli bez jedinej vážnejšej kolízie a žltej fázy. Sklamaním bolo odstúpenie Sebastiena Bourdaisa hneď v úvode pretekov pre poruchu. Na druhej strane fanúšikov potešil štart obľúbeného Juana Pabla Montoyu, ktorý má zmluvu s Penskem, že odjazdí slávnu päťstomíľovku a toto bol prakticky len tréning. Aj tak však Kolumbijčan ukázal rýchlosť piatym kvalifikačným časom. V pretekoch nakoniec skončil na desiatom mieste.

jpm03.jpg

Na druhom mieste za Willom Powerom došiel Scott Dixon z tímu Ganassi a tretí dokončil Ryan Hunter-Reay z tímu Andretti Autosport. Penskeho chlapci, Simon Pagenaud a Helio CastroNeves, obsadili potom štvrté a piate miesto.

car03.jpg

Ako sme si už povedali, séria pokračuje o dva týždne INDY500-kou na ktorú sa hneď od pondelka začínajú tréningové jazdy. Priamo z Barcelony do Indianapolis letí aj Fernando Alonso, aby si zvykol na svoj monopost tímu Andretti Autosport.

car05.jpg

V priebežnom poradí série udržal vedenie Pagenaud (191 b.) pred Dixonom (181) a usilovným zberačom bodov Newgardenom (152). Ďalej je to už nadupané, keď CastroNeves ma 149 b., Power 145 b., Hinchcliffe 137 b. a Bourdais 136 b.,

indy05-res.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri